Podprite državne prvakinje

Košarkarsko društvo Janina deluje od leta 2001 in je bilo ustanovljeno na temeljih uspešnih začetkov slatinske ženske košarke iz osemdesetih in devetdesetih let prejšnjega stoletja.
Delo v klubu je osredotočeno na razvoj mladih igralk z vizijo, da postopoma, preko kadetskih in mladinskih selekcij, zgradimo tudi konkurenčno člansko ekipo z domačimi igralkami – iz ožjega, lokalnega okolja ter širšega okolja Kozjanskega in Obsotelja.
Da se v klubu z mladimi košarkaricami dela zelo kakovostno kažejo tudi rezultati naših ekip v zadnjih letih, saj ekipe U11, U13 in U15 že nekaj let sodijo v vrh na državnem nivoju, po nekaj letih praznine pa postajamo vse bolj konkurenčni tudi v kadetski konkurenci.

V sezoni 2022/23 bomo nastopali v štirih kategorijah državnega prvenstva Košarkarske zveze Slovenije (U12, U14, U16, U18) in prav v vseh smo kandidati za visoka mesta.
V sezoni 2022/23 se bomo prvič pridružili enajsterici uglednih klubov iz Slovenije, Hrvaške, BiH, Črne Gore in Srbije v regionalni WABA U17 ligi.

Rezultati

2021/22 ŽU15 Državne prvakinje
Celotna sezone brez poraza – 24 tekem, 24 zmag!
2021/22 ŽU13 Državne podprvakinje
2021/22 ŽU13 Mini pokal deklet – 4. mesto
2020/21 ŽU15 3. mesto v državnem prvenstvu
2019/20 ŽU13 Zmagovalke Mini pokala deklet

Ekipa KD Janina U15 je bila na prireditvi Športnik četrtstoletja v Občini Rogaška Slatina prejela priznanje Športne zveze Rogaška za posebne športne dosežke (2021).

2018/19 ŽU13 Državne prvakinje
2018/19 ŽU13 Mini pokal deklet – 3. mesto

Ekipa KD Janina U13 je bila na prireditvi Športnik leta 2019 razglašena za ekipo leta 2019 v občini Rogaška Slatina, trener ekipe Željko Jotić pa je prejel priznanje za dosežke na trenerskem področju.

Spremljajte nas

Ker je prav, da se za uspehe naših deklet sliši in da se sliši, kdo nas pri našem delu podpira, se trudimo biti kar največ prisotni na sodobnih kanalih in v klasičnih lokalnih medijih.
Prav tako so na državnem nivoju vedno odmevni, odlično organizirani in obiskani zaključni turnirji državnega prvenstva, ki se jih vedno zelo potrudimo dobiti v organizacijo, saj je osvajanje zlatih medalj še posebej sladko v domači dvorani.

Spoštovani prijatelji športa!

Kljub temu, da skupaj z našimi dekleti že kar nekaj let pišemo res lepo zgodbo, se zavedamo, da razvoja in trajne konkurenčnosti ni možno doseči le z entuziazmom posameznikov, saj kakovostno strokovno vodstvo, oprema, organizacija gostovanj, treningov in priprav izven tekmovalne sezone, obveščanje javnosti – vse to predstavlja finančni in organizacijski zalogaj, pri katerem bomo veseli vsake finančne, organizacijske in logistične pomoči.

Vse to bo klubu, dekletom, trenerjem in staršem motivacija, da se še bolj potrudimo in trenutno edini ženski ekipni šport v Rogaški Slatini obdržimo ter dvignemo na nivo, ki bo v ponos celemu mestu.
Z veseljem se bomo odzvali vašemu povabilu, če želite, da vam v živo predstavimo delo in življenje društva in ekip, pa tudi naše zdajšnje in bodoče izzive ter načrte.

Vaši podatki

V kolikor tudi vi ali vaše podjetje želite podpreti naša dekleta, izpolnite spodnji obrazec ali pokličite 040 988 258 in z veseljem vam bomo predstavili delo našega društva in ekip, pa tudi naše zdajšnje in bodoče izzive ter načrte.
Vpišite ime in priimek deklice, ki jo vpisujete v šolo košarke KD Janina