WABA U15: Osvojen naslov podprvakinj na izjemnem domačem Final4

Na odlično organiziranem zaključnem turnirju mednarodne jadranske lige WABA U15, smo pretekli konec tedna gostili dve italijanski in eno črnogorsko ekipo. Polfinalni dan je pokazal, da sta Reyer in Janina daleč najboljši pionirski ekipi v širši jadranski regiji, izenačeno finale pa so, kljub veliki razliki v fizikalijah (absolutno na strani benečank) in taktično tehničnem znanju (ki je na naši strani ), na koncu odločale malenkosti in ena žoga.

Polfinale

Maestralna predstava naših punc proti črnogorski ekipi, ki so jo dekleta z izjemno obrambo popolnoma razorožila, v napadu pa s pridom izkoriščala odprte mete.  Med drugim so punce zadele kar 13 trojk, s čimer so izenačile rekord lige iz lanskega novembra, ko so Forni #Futurosa iz Trsta prav tako nasule 13 trojk.  Izjemno, čestitke puncam, ki so prav vse dobile priložnost za igro v polfinalu jadranske lige! Bravo punce, Gašper in Željko!
A. Gobec 16 (16 skokov, 6 ukradenih žog), H. Jerković 15 (8 asistenc, 5 ukradenih žog), Z. Čanžek 13 (8 asistenc, 4 ukradene žoge), Z. Kobilšek 11, T. Gradecki 9, E. Žolgar 5, S. Kalajdži 3, J. Flajnik 1, L. Rodić, I. Brečko, A. Kovačič

FINALE

KD Janina 48 : 50 Reyer Venezia
Končalo se je v solzah, a dekleta so pokazala, da jih tudi resnično (v vsakem smislu) velike ekipe na dan, ko “niso bile prave”, premagajo le za las in z največjim naporom. Izjemna in nepozabna izkušnja na športni poti deklet, ki s svojimi trenerji, pišejo neverjetno zgodbo in postavljajo ime Janine iz majhne Rogaške Slatine na zemljevid izjemnosti v razvoju ženske košarke daleč izven meja Slovenije!
Neizmerno ponosni smo lahko na njih in resnično hvaležni vsem, ki nam na tej poti stojijo ob strani!  Gremo Slatna!
Hana Jerković 14 (6 skokov), Anais Gobec 13 (10 skokov), Zala Čanžek 12 (6 skokov), Zala Kobilšek 9, Taja Gradecki, Julija Flajnik, Ema Žolgar, Sanela Kalajdži, Lu Rodić, Iza Brečko, Alja Kovačič.
Čestitke prvakinjam Reyer Venezia in Futurosa #Forna Basket Trieste za bron ter dekletom iz Budućnosti Bemax, da so se po hudem porazu v polfinalu pobrale in odigrale izenačeno srečanje. Hvala vsem za izjemen konec tedna!

MVP Zaključnega turnirja: Sofia Zuccon (Reyer Venezia Mestre)
Najboljša strelka zaključnega turnirja: Isabel Hasan (Reyer Venezia Mestre) – 30.
Najboljša skakalka zaključnega turnirja:  Sofia Zuccon (Reyer Venezia Mestre) – 29.
Najboljša podajalka zaključnega turnirja:  Hana Jerković (Janina) – 11.

Najbolja peterka zaključnega turnirja:
Anais Gobec (Janina)
Hana Jerković (Janina)
Giulia Mueller (Forna #Futurosa)
Sofia Zuccon (Reyer Venezia Mestre)
Isabel Hassan (Reyer Venezia Mestre)

Nagrade WABA U15 lige 2023/24 za redni del sezone
MVP rednega dela sezone:
Anais Gobec (Janina) – 33.4.
Najboljša strelka rednega dela sezone: Gabriela Kotseva (Champion 2006) –27.6
Najboljša skakalka rednega dela sezone: Ema Kalabić (Akson Ilirija) – 16-7.
Najboljša podajalka rednega dela sezone: Hana Jerković (Janina) – 6.5.

Nagrade so na zaključnem turnirju podeljevali: najboljša slovenska košarkarica zadnjih let Nika Barič, župan Rogaške Slatine mag. Branko Kidrič in direktor WABA lige Uro Kranjc.

U18: Zlata generacija nadaljuje z nizanjem zlatih lovorik

Do finala deklet do 18 let sta se prebili ekipi Janine in Cinkarne Celja. V prvem polčasu so povedle prve in si priborile kar 20 točk prednosti. Nato so nekoliko popustile, kar so Celjanke izkoristile in do konca tretje četrtine nekoliko zmanjšale razliko. Uspešno so jih dohajale tudi v zadnji četrtini, v kateri so se jim nekaj minut pred koncem tekme približale na le šest točk zaostanka. Janina je kljub temu ohranila prednost do konca ter si priborila naslov državnih prvakinj.

Najboljša strelka finalne tekme je z doseženimi 16 točkami postala Lina Jerković (Janina). Prav tako se je izkazala Tjaša Turnšek, ki je k 13 točkam dodala še 16 skokov. V nasprotni ekipi je izstopala Maja Uranker, ki je dosegla 12 točk, Anđela Demirović je k temu dodala 9 točk in 16 skokov.

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Janina U18201810654Zmaga
Cinkarna Celje U18144131647Poraz

Posnetek finalne tekme:

Nagrado za najbolj koristno igralko je prejela Lina Jerković (Janina).

Nagrado za največ skokov si je na finalnem turnirju priborila Anđela Demirović (Cinkarna Celje), ki jih je skozi zaključni turnir nabrala 37.

Nagrado za največ podaj (16) je pridobila Lina Jerković (Janina).

Najboljša strelka turnirja je s 40 točkami postala Nina Klep (Ježica A).

Izbrana je bila tudi najboljša peterka turnirja, ki so jo zastopale Nina Klep (Ježica A), Maja Uranker (Cinkarna Celje), Lena Grebenc (Triglav), Tjaša Turnšek (Janina) in Neža Pobežin (Janina).

Zaključna turnirja v Rogaški Slatini

Zaključna turnirja državnega prvenstva U18 in WABA U15 lige v Rogaški Slatini

5. in 7. april: Final 4 državnega prvenstva U18

Po osvojeni WABA U17 ligi, je tudi v državnem prvenstvu U18 izjemna generacija slatinskih kadetinj skozi redni del ponovno pokazala in dokazala, da ostaja tista ekipa, ki si jo vsi želijo premagati in jo umakniti s trona, ki ga drži že kar nekaj let. Že nekaj krogov pred koncem je znano, da bodo punce prvič naskakovale tudi naslov državnih prvakinj U18 in v klubu obljubljajo, da se bodo zelo potrudili, da ta zaključni turnir pripeljejo v Rogaško Slatino.

13. in 14. april: Final 4 jadranske lige WABA U15 V ROGAŠKI SLATINI!

Sredi aprila se bo v Športni dvorani Janina odvijal še zaključni turnir četverice najboljših v pionirski jadranski ligi WABA U15. Ob domači ekipi pod vodstvom trenerja Gašperja Kosa, ki se je skozi redni del do zaključnega turnirja prav tako prebila s samimi zmagami (proti ekipam iz Italije, Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Črne gore in Bolgarije), bosta na turnirju nastopili še dve italijanski (Reyer Venezia in Futurosa Forma Trst) in ena črnogorska ekipa (Budućnost Podgorica). Domači turnir bo torej izjemna priložnost za ogled najboljše pionirske košarke (vsaj) v tem delu Evrope.

WABA U17: Ubranjen naslov najboljših na Balkanu!

Zlata generacija slatinskih košarkaric je uspela ponoviti podvig in osvojiti regionalno ligo še drugič zapored.

Bilo je vse prej kot lahko – na njihovem terenu premagati ekipo Ježice, ki dekletom že leta diha za vrat in je bila ekstremno motivirana, da pride do skalpa na najbolj pomembni točki. Še težje pa se je dekletom bilo soočiti z vlogo absolutnega favorita in to se je še kako poznalo na igri. A največji se pokažejo, ko je najtežje in ta zmaga, ‘za noht’ po podaljšku, bo še dodatno zgradila karakter ŠAMPIONK, ki jih je zbral in iz njih ustvaril Košarkarice z veliko začetnico izjemni Željko Jotić.

Polfinalno srečanje je bilo ponovitev lanskega iz Podgorice, le da so tokrat vloge bile zamenjane, naša dekleta pa so tokrat kot absolutne favoritke v tem slogu tudi nastopile od prve minute srečanja naprej. Izjemno v napadu s kar šestnajstimi zadetimi trojkami in dovolj dobro v obrambi proti individualno močnim tekmicam, da je končna razlika znašala visokih 38 točk.

Janina : Trešnjevka 2009 94 : 58 (20:10, 28:22, 28:13, 18:13)
L. Jerković 23 (8 asistenc, 7 skokov), L. Kobilšek 21 (7 trojk), H. Jerković 19, Z. Blažun 14 (6 skokov), T. Turnšek 10 (17 skokov), A. Šrimpf 5, A. Gobec 2, Z. Čanžek, K. Lešnik, H. Gobec, Z. Kobilšek

Rivalstvo s tekmicami v finalu, ljubljansko Ježico, za to generacijo traja že  od prvih tekmovalnih korakov, a je za slatinska dekleta to rivalstvo zelo sladko, saj so Ježičanke tiste »vedno druge«. Tudi zato so Ljubljančanke celotno srečanje »grizle« na polno, se vračale tudi, ko je že kazalo, da je razlika previsoka za še en poizkus in bile nagrajene s trojko za podaljšek štiri sekunde pred koncem rednega dela srečanja. »Mučenje« slatinskih deklet skozi celotnih 40 minut srečanja pa je v podaljšku presekala Tjaša Turnšek in prinesla ekipi še osemnajsto v več kot leto dolgem nizu zaporednih zmag.

Janina : Ježica 58:55 (18:8, 11:15, 13:7, 4:16, pod. 12:9)
Turnšek 20 (9 skokov), L. Kobilšek 15 (5×3), Z. Blažun 11 (8 skokov), L. Jerković 9 (17 skokov, 5 asistenc), H. Jerković 3 (6 skokov), A. Gobec (2 skoka), A. Šrimpf, H. Gobec, K. Lešnik, Z. Čanžek, Z. Kobilšek

WABA U17: vse je pripravljeno za Final 4 v Ljubljani!

Ljubljanska ŽKD Ježica v soboto in nedeljo gosti zaključni turnir najboljše četverice kadetskih ekip regije, WABA U17 FINAL 4!

Dekletom pod odličnim vodstvom trenerja Željka Jotića, ki so suvereno dobila vseh enajst tekem rednega dela sezone, se bodo v ponovitvi lanskega polfinala najprej po robu postavile sreijske hrvaüke prvakinje, KK Trešnjevka 2009 iz Zagreba.

Drugi polfinalni par je prav tako podoben lanskemu, le da bo namesto Budućnosti proti ljubljanski Ježici tokrat igrala druga örnogorska ekipa, SeaStars iz Tivta.

Pred finalnim turnirjem sta o svojih pričakovanjih spregovorila tudi trener in kapetanka ekipe.

Željko Jotić: Glede na to da smo na zaključnem turnirju WABA U17 lige ponovno v družbi ljubljanske Ježice in zagrebške Trešnjevke, le črnogorski predstavnik je tokrat SeaStars Tivat namesto Budućnosti, med nami ni nekih večjih skrivnosti. Za turnir se seveda zavzeto pripravljamo, tako kot nenazadnje na vsako tekmo in vse kar si želim je, da na turnir pridemo v polni postavi in še enkrat več dokažemo zakaj smo aktualni prvaki lige.

Lina Jerković: Najprej želim čestitati vsem tekmicam za uvrstitev na finalni turnir, zdaj že drugo sezono v zelo podobni postavi, kar dokazuje, da gre za resnično najboljše ekipe regije v tej kategoriji. Dobro se poznamo, z vsemi smo uspešno odigrale redni del in SuperLigo, tako da si želim in upam, da v popolni postavi in z našo prepoznavno ekipno igro ubranimo naslov prvakinj. Vse skupaj že komaj čakamo na tekme na Ježici, kjer se vedno dobro počutimo in smo lani osvojile tudi naslov državnih prvakinj U16.

V letošnji WABA ligi mlajših kategoriji U15 in U17 je skupno sodelovalo 29 ekip (24 klubov) iz 8 držav (Slovenija, Italija, Hrvaška, BiH, Črna gora, Srbija, S Makedonija in Bolgarija). Le en klub ima v rednem delu lige same zmage in te so dosegle naše zlate punce. Izjemen rezultat, ki pa nikakor ni naključen! Kapo dol za izjemno strokovno delo trenerjev Željka Jotića in Gašperja Kosa. Res smo lahko ponosni na vaših 22 velikih zmag v mednarodni konkurenci!

WABA U15: Domači zaključek rednega dela lige s 100% izkupičkom

V minulih treh dneh smo bili priča zanimivim predstavam vseh sodelujočih ekip, lepemu številu gledalcev in dobremu vzdušju v naši dvorani, ob tem pa so nam naša dekleta privoščila še izjemen uspeh in slavila na vseh treh obračunih ter se s 100% izkupičkom v rednem delu lige že uvrstila na zaključni turnir četverice!


Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Janina U152513151366Zmaga
Cinkarna Celje U156813936Poraz
Dekleta so ključno razliko ustvarila s furiozno prvo četrtino (25:6), nato pa nekoliko stopila s plina. Stroka pravi, da v nadaljevanju ekipa ni bila prava, ampak zmaga in zanesljiva uvrstitev na zaključni turnir četverice ni bila niti za trenutek pod vprašajem. Bravo punce in Gašper!
Z. Kobilšek 17, Z. Čanžek 16 (8 asistenc, 8 ukradenih žog, 6 skokov), H. Jerković 12 (12 ukradenih žog), T. Gradecki 10, A. Gobec 8 (9 skokov), J. Flajnik 3, S. Kalajdži 3, E. Žolgar, I. Brečko, L. Rodić, A. Kovačič


Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Janina U15717131350Zmaga
Reyer Venezia U1513881544Poraz
Napovedi, da bo šlo za derbi rednega dela WABA U15 lige so se uresničile, gledali smo tekmo zelo, zelo visokega nivoja, pravo evropsko, obrambno, ligaško. Naše punce so s srcem in znanjem nadomestile fizični primanjkljaj in na koncu slavile. Zahvala gostom iz Benetk, da so nam privoščili tak dvoboj, z zmago pa je seveda še vse slajše. Bravo punce in Gašper, vrhunski rezultat!
H. Jerković 21 (9 asistenc), A. Gobec 17 (13 skokov), Z. Kobilšek 9, Z. Čanžek 3, T. Gradecki, J. Flajnik 3, S. Kalajdži, E. Žolgar, I. Brečko, L. Rodić, A. Kovačič


Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Janina U152318291282Zmaga
Konjic U154810931Poraz
Zadnjo, deseto tekmo rednega dela jadranske lige so naše punce dobile rutinirano, z visoko razliko, tako, da se na zaključni turnir podajajo s prvega mesta lestvice in s 100% učinkom. Kapo dol dekletom in trenerju Gašperju Kosu za ta presežek, izjemni ste! Na tekmi je šele 12 letna Anais Gobec bila le dva koraka do četvornega dvojčka, dosegla je 24 točk, 19 skokov ter po 9 asistenc in ukradenih žog – statistični indeks 57!  Sledile so ji Z. Čanžek 19 (7 skokov), H. Jerković 17 (7 asistenc), T. Gradecki 8, Z. Kobilšek 5, E. Žolgar 4, S. Kalajdži 3, L. Rodić 2, J. Flajnik, I. Brečko

Hvala vsem sodelujočim, ŽKK Cinkarna Celje, ŽKD Akson Ilirija, ŽKK “Konjic”, Reyer Venezia, ŽKD Ježica, sponzorjem in staršem, ki so aktivno pomagali pri organizaciji.

Ostali rezultati:
Akson Ilirija 75 : 60 Konjic
Cinkarna Celje 54 : 72 Akson Ilirija
Jezica 65 : 71 Konjic
Cinkarna Celje 59 : 92 Reyer Venezia
Akson Ilirija 56 : 71 Reyer Venezia

WABA U17: Na domačem terenu potrditev prvega mesta v skupinskem delu

16. in 17. decembra smo gostili popolnoma slovenski turnir skupinskega dela kadetske WABA lige, ki pa je kljub temu bil verjetno najmočnejši in najbolj izenačen turnir pred Superligo osmerice. Za naša dekleta in Ježico je turnir pomenil lovljenje najboljše pozicije pred Superligo, za Celjanke in Ilirijanke pa je turnir bil rezultatsko ključen. Videli smo štiri izjemne boje vrhunskih kadetskih ekip.

Na prvem srečanju turnirja so Celjanke proti Iliriji vodile skozi celotno srečanje, zelo zgodaj tudi precej visoko (+18), a so se Ljubljančanke sredi 3/4 vrnile na samo točko razlike, do preobrata pa vseeno ni prišlo. Na koncu zanesljiva zmaga Cinkarne, ki je s tem praktično zagotovila nastop v Superligi osmerice najboljših.
ŽKK Cinkarna Celje 79 : 65 ŽKD Akson Ilirija

Derbi zahodne skupine kadetske WABA lige je na domačem parketu zanesljivo pripadel našim dekletom. Videli smo že boljše obračune teh dveh ekip, ponovno so pa obdobja prave obrambe naših deklet bila tista, ki so naredila razliko. Čestitke ekipi in trenerju Jotiću!

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Janina U172314172478Zmaga
Ježica U171812151661Poraz

L. Jerković 21 (7 asistenc, 5 ukradenih žog), T. Turnšek 16 (8 skokov, 6 asistenc), L. Kobilšek 15 (4 trojke), Z. Blažun 14, H. Jerković 10 (7 skokov, 4 asistence), A. Gobec 2, K. Lešnik, A. Šrimpf, Z. Čanžek, H. Gobec, Z. Kobilšek.

Na prvi nedeljski tekmi in predzadnji tekmi skupinskega dela WABA U17 lige za naša dekleta, branilke naslova,  so le-ta nadaljevala z nizom neporaženosti. Zelo slaba druga polovica druge četrtine, nekaj obdobij izjemne igre in visoka končna zmaga.

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Janina U17197311067Zmaga
Akson Ilirija U1771117742Poraz

Z. Blažun 21 (8 skokov), T. Turnšek 12 (10 skokov), L. Kobilšek 10, H. Jerković 10 (4 ukradene žoge), L. Jerković 9 (11 asistenc, 12 ukradenih žog, 6 skokov), A. Gobec 5, K. Lešnik, A. Šrimpf, Z. Čanžek, H. Gobec, Z. Kobilšek.

Na zadnji tekmi turnirja sta se pomerili še ekipi Cinkarne Celje in Ježice. Po dokaj izenačeni prvi četrtini so Ljubljančanke v nadaljevanju hitro postavile zadeve na svoje mesto in v zadnjo četrtino vstopile z več kot 30 točkami razlike ter tekmo rutinsko zaključile z visoko zmago.
ŽKK Cinkarna Celje 68 : 95 Bo2Mega Ježica

U12: Uspešno na prvem turnirju generacije

Krasen uvod v novo tekmovalno sezono in odličen debitantski nastop za kar nekaj naših deklic, ki so ga začinile z zmagama na obeh tekmah pod vodstvom še ene debitantke. Na klopi je nepričakovano prvič samostojno bila Klara Šestanj in se odlično znašla.
Amanda Vreže, Anabela Krumpak, Ajda Marzidovšek, Ema Geršak, Nika Skale, Mia Skubic, Klara Markovinovič, Nadja Markovinovič, Neja Biruš, Milica Jeličić in Aja Krajnc, BRAVO!
Veliko lepih potez in talentiranih deklic smo videli tudi pri obeh gostujočih ekipah iz Šmarja in Maribora. Čestitke vsem skupaj!

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Janina U12333312Zmaga
Maribor vijola U1211114Poraz

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Janina U12331310Zmaga
Jelša Šmarje U1211316Poraz

WABA U15: Že v novembru zelo blizu Final4!

Konec tedna so na ljubljanskem turnirju WABA U15 lige naše punce odigrale dva srečanja, oba zanesljivo dobile in si že zelo zgodaj s sedmimi zmagami v sedmih tekmah  praktično zagotovile vstopnico na Final4 lige.

Prva tekma proti italijanskim tekmicam za naša dekleta je prinesla nekoliko mehak uvod, a so v nadaljevanju naša dekleta znova onemogocila vse poskuse tekmic, da bi obdržale rezultatski priključek. Tokrat so punce še lepo zadevale z razdalje in tekma je bila zelo hitro odločena!

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Janina U151733201686Zmaga
Futurosa Trieste U15122131138Poraz

Tudi prvakinje BiH so bile daleč od uspeha proti naši obrambi, z boljšim metom pa bi bila razlika še višja!
Zadnje tri tekme rednega dela lige bo ekipa odigrala v januarju, ko gostimo tridnevni mehurček lige z osmimi tekmami.
Statistika: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/…/bs…

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Janina U152014111459Zmaga
Čelik Zenica U159610530Poraz

WABA U17: Na obeh tekmah turnirja na Reki brez prave konkurence

Na prvi tekmi proti ekipi Lavovi Brčko so dekleta prikazala vrhunsko igro in visoko slavila. Izjemen je občutek, ko se tekmec po takem porazu ne počuti ponižano, ampak se športno in iskreno pokloni našim dekletom in trenerju Željku Jotiću – “Vi ste druga dimenzija košarke”

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Lavovi Brčko U17244515Poraz
Janina U1720302827105Zmaga
L. Jerković 28 točk (15 asistenc, 15 ukradenih žog in 13 skokov), T.Turnšek 20 (8 skokov, 4 asistence), Z. Blažun 18 (10 skokov, 4 ukr.), H. Jerković 10, A. Gobec 9 (6 skokov), L. Kobilšek 7, A. Šrimpf 7, K. Lešnik 4, Z. Čanžek 2, H. Gobec.

Tusi nedeljska tekma proti domačinkam ni prinesla bolj izenačene igre in vpisana je nova zmaga. Po petih odigranih krogih je naša ekipa s popolnim izkupičkom že zelo blizu uvrstitve v Superligo osmerice najboljših. Do takrat nas čakajo še tekme proti slovenskim tekmicam iz Ježice, Ilirije in Triglava.

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
FSV Rijeka U17479424Poraz
Janina U173819212199Zmaga
L. Kobilšek 24, T.Turnšek 23 (13 skokov, 4 asistence), Z. Blažun 23 (13 skokov), L. Jerković 10 (10 asistenc), A. Gobec 10 (10 skokov), H. Jerković 6, K. Lešnik 3, A. Šrimpf, Z. Čanžek, H. Gobec.