WABA U15: Osvojen naslov podprvakinj na izjemnem domačem Final4

Na odlično organiziranem zaključnem turnirju mednarodne jadranske lige WABA U15, smo pretekli konec tedna gostili dve italijanski in eno črnogorsko ekipo. Polfinalni dan je pokazal, da sta Reyer in Janina daleč najboljši pionirski ekipi v širši jadranski regiji, izenačeno finale pa so, kljub veliki razliki v fizikalijah (absolutno na strani benečank) in taktično tehničnem znanju (ki je na naši strani ), na koncu odločale malenkosti in ena žoga.

Polfinale

Maestralna predstava naših punc proti črnogorski ekipi, ki so jo dekleta z izjemno obrambo popolnoma razorožila, v napadu pa s pridom izkoriščala odprte mete.  Med drugim so punce zadele kar 13 trojk, s čimer so izenačile rekord lige iz lanskega novembra, ko so Forni #Futurosa iz Trsta prav tako nasule 13 trojk.  Izjemno, čestitke puncam, ki so prav vse dobile priložnost za igro v polfinalu jadranske lige! Bravo punce, Gašper in Željko!
A. Gobec 16 (16 skokov, 6 ukradenih žog), H. Jerković 15 (8 asistenc, 5 ukradenih žog), Z. Čanžek 13 (8 asistenc, 4 ukradene žoge), Z. Kobilšek 11, T. Gradecki 9, E. Žolgar 5, S. Kalajdži 3, J. Flajnik 1, L. Rodić, I. Brečko, A. Kovačič

FINALE

KD Janina 48 : 50 Reyer Venezia
Končalo se je v solzah, a dekleta so pokazala, da jih tudi resnično (v vsakem smislu) velike ekipe na dan, ko “niso bile prave”, premagajo le za las in z največjim naporom. Izjemna in nepozabna izkušnja na športni poti deklet, ki s svojimi trenerji, pišejo neverjetno zgodbo in postavljajo ime Janine iz majhne Rogaške Slatine na zemljevid izjemnosti v razvoju ženske košarke daleč izven meja Slovenije!
Neizmerno ponosni smo lahko na njih in resnično hvaležni vsem, ki nam na tej poti stojijo ob strani!  Gremo Slatna!
Hana Jerković 14 (6 skokov), Anais Gobec 13 (10 skokov), Zala Čanžek 12 (6 skokov), Zala Kobilšek 9, Taja Gradecki, Julija Flajnik, Ema Žolgar, Sanela Kalajdži, Lu Rodić, Iza Brečko, Alja Kovačič.
Čestitke prvakinjam Reyer Venezia in Futurosa #Forna Basket Trieste za bron ter dekletom iz Budućnosti Bemax, da so se po hudem porazu v polfinalu pobrale in odigrale izenačeno srečanje. Hvala vsem za izjemen konec tedna!

MVP Zaključnega turnirja: Sofia Zuccon (Reyer Venezia Mestre)
Najboljša strelka zaključnega turnirja: Isabel Hasan (Reyer Venezia Mestre) – 30.
Najboljša skakalka zaključnega turnirja:  Sofia Zuccon (Reyer Venezia Mestre) – 29.
Najboljša podajalka zaključnega turnirja:  Hana Jerković (Janina) – 11.

Najbolja peterka zaključnega turnirja:
Anais Gobec (Janina)
Hana Jerković (Janina)
Giulia Mueller (Forna #Futurosa)
Sofia Zuccon (Reyer Venezia Mestre)
Isabel Hassan (Reyer Venezia Mestre)

Nagrade WABA U15 lige 2023/24 za redni del sezone
MVP rednega dela sezone:
Anais Gobec (Janina) – 33.4.
Najboljša strelka rednega dela sezone: Gabriela Kotseva (Champion 2006) –27.6
Najboljša skakalka rednega dela sezone: Ema Kalabić (Akson Ilirija) – 16-7.
Najboljša podajalka rednega dela sezone: Hana Jerković (Janina) – 6.5.

Nagrade so na zaključnem turnirju podeljevali: najboljša slovenska košarkarica zadnjih let Nika Barič, župan Rogaške Slatine mag. Branko Kidrič in direktor WABA lige Uro Kranjc.