U18: Zlata generacija nadaljuje z nizanjem zlatih lovorik

Do finala deklet do 18 let sta se prebili ekipi Janine in Cinkarne Celja. V prvem polčasu so povedle prve in si priborile kar 20 točk prednosti. Nato so nekoliko popustile, kar so Celjanke izkoristile in do konca tretje četrtine nekoliko zmanjšale razliko. Uspešno so jih dohajale tudi v zadnji četrtini, v kateri so se jim nekaj minut pred koncem tekme približale na le šest točk zaostanka. Janina je kljub temu ohranila prednost do konca ter si priborila naslov državnih prvakinj.

Najboljša strelka finalne tekme je z doseženimi 16 točkami postala Lina Jerković (Janina). Prav tako se je izkazala Tjaša Turnšek, ki je k 13 točkam dodala še 16 skokov. V nasprotni ekipi je izstopala Maja Uranker, ki je dosegla 12 točk, Anđela Demirović je k temu dodala 9 točk in 16 skokov.

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Janina U18201810654Zmaga
Cinkarna Celje U18144131647Poraz

Posnetek finalne tekme:

Nagrado za najbolj koristno igralko je prejela Lina Jerković (Janina).

Nagrado za največ skokov si je na finalnem turnirju priborila Anđela Demirović (Cinkarna Celje), ki jih je skozi zaključni turnir nabrala 37.

Nagrado za največ podaj (16) je pridobila Lina Jerković (Janina).

Najboljša strelka turnirja je s 40 točkami postala Nina Klep (Ježica A).

Izbrana je bila tudi najboljša peterka turnirja, ki so jo zastopale Nina Klep (Ježica A), Maja Uranker (Cinkarna Celje), Lena Grebenc (Triglav), Tjaša Turnšek (Janina) in Neža Pobežin (Janina).