2. turnir U11 v Rogaški Slatini

V nedeljo 6.3. smo začeli z drugim delom tekmovanja v ligi U 11 za dekleta. Sistem tekmovanja nam je dodelil še neporaženo ekipo iz Konjic ter ekipi Šmarja in Črnomlja. Tokrat smo se na domačem turnirju pomerili z ekipo Šmarja in že prej omenjeno ekipo iz Konjic.

V prvo tekmo, ki smo jo začeli s sosedi iz Šmarja smo vstopili zelo medlo, neagresivno ter predvsem sebično. Mogoče nas je uspavalo predvsem to, da smo to enako ekipo iz Šmarja kratek čas nazaj na prijateljski tekmi premagali z zares ogromno razliko in nam je to nekako ostalo v glavah. Ta tekma je bila vseskozi izenačena in ni bila prav lepa na pogled. Vendar pa so se naša dekleta pred zadnjo četrtino le nekoliko zbrala, naredile prednost 13 točk ter tako tekmo zmagale z rezultatom 48:35.
V naslednji tekmi med Šmarjem in Konjicami smo gledali enosmerni promet, kajti ekipa iz Konjic je tekmo dobila z rezultatom 57:17 in nam s tem dala jasno vedeti, da naša dekleta čaka zares težka naloga, če želijo presenetiti ter jim zadati prvi poraz. Naša dekleta so sicer to tekmo odprla  dosti bolj agresivno, ekipno in zbrano vendar jim nikakor ni uspelo postaviti pike na i in preiti v vodstvo proti odlični ekipi iz Konjic. Zmanjkalo je nekoliko več zbranosti pri zaključkih, kar je ekipa Konjičank izkoristila ter prišla do zmage z rezultatom 41:51 in tako osvojila turnir v Rogaški Slatini.

Željko Jotić: S turnirjem v celoti nisem zadovoljen, kajti igralke so na igrišču počele ravno nasprotno tistemu, kar smo se dogovorili. V prvi tekmi nismo bili prepoznavni, in počeli smo tisto kar ne želimo početi.  Sem pa toliko bolj zadovoljen z izkazano željo in borbo naših mlajših igralk, ki so svojo priložnost odlično izkoristila. V drugi tekmi proti neporaženi ekipi Konjic, je sicer bilo dosti bolje vendar še vedno daleč od tistega kar te igralke znajo in zmorejo. Pred nami je še dovolj turnirjev, da to popravimo, in dokažemo, da sodimo v vrh lige U 11.