Glasujte za Lano!

Naša izjemna Lana Iseinoski je kandidatka za športnico leta 2021 v občini Rogaška Slatina v izboru, ki ga organizira Športna Zveza Rogaška.

Izpolnite glasovnico v časopisu Rogaške Novice in tako pomagajte Lani do laskavega naslova!

Obrazložitev kandidature za športnico leta:

Lana je kot članica slovenske ženske košarkarske reprezentance do 16 let nastopila na FIBA evropskem prvenstvu v obliki challengerja v portugalskem mestu Matosinhos od 9. do 14. avgusta 2021, kjer se je v skupini C pomerila z reprezentancami Rusije, Češke, Poljske, Belgije in Portugalske.

Dekleta so premagala vse tekmice in osvojila prvenstvo ter se tako uvrstila na svetovno prvenstvo reprezentanc do 17 let, ki bo julija 2022 v španski Malagi, kjer se bo pomerilo najboljših 16 reprezentanc na svetu.

Lana je nastopila na vseh petih tekmah, v dobrih 30 minutah na parketu je dosegla 16 točk in tako pomembno prispevala k velikemu uspehu reprezentance U16.

Da je Lana izjemna športnica in košarkarica pa nam potrjuje tudi podatek, da je v U17 državnem prvenstvu Slovenije (torej države z reprezentanco U17, uvrščeno med najboljših 16 na svetu) Lana dosegla največje število točk izmed vseh igralk v rednem delu sezone, kar 228 v devetih tekmah (povprečje 25,33 na tekmo).