KD JANINA U13 DRŽAVNE PRVAKINJE!!!

Finalni turnir štirih najboljših ekip U13, ki smo ga gostili v Rogaški Slatini se je razpletel prav sanjsko: naša dekleta pod vodstvom trenerja Željko Jotića so postala državne prvakinje v svoji kategoriji!

Po dolgi sezoni, ki jo je ekipa odigrala nadvse uspešno in je, poleg osvojenega brona v pokalnem tekmovanju, suvereno premagovala vse ovire v rednem delu državnega prvenstva, je končno nastopil vrhunec dosedanje kariere naših zlatih deklet. Kljub temu, da gre za ekipo, ki nastopa z le dvanajstimi igralkami in je daleč najmlajša med vsemi, ki so nastopile na zaključnem turnirju, pa so dekleta pokazala izjemno tehnično znanje, taktično pripravljenost, na polfinalni tekmi proti Krki pa tudi neverjeten karakter, ko so po tem, ko so za tekmicami zaostajale za okrog deset točk skozi vso srečanje, odigrala furiozno zadnjo četrtino in na koncu slavila ter se uvrstila v finale.

Za razliko od polfinalnega srečanja pa je finale potekal zelo enosmerno. Razbremenjene in razigrane so naše igralke že od začetka narekovale potek srečanja in ga zaključile s kar dvajstetimi točkami razlike. Veselje se je lahko pričelo!

Polfinale:
JANINA : KRKA 41:38 (7:10, 4:10, 16:15, 14:3)
Turnšek 10, Jerković 8 (6 skokov); Horvat 12 (9 skokov), Novina 10
STATISTIKA KZS
FOTOGALERIJA POLFINALNIH TEKEM KZS
POSNETEK POLFINALNEGA OBRAČUNA

Finale:
JANINA : JEŽICA A 59:39 (11:4, 16:18, 20:5, 12:12)
Turnšek 22 (7 skokov), Medved 11 (6 skokov), Klep in Brodnik (7 skokov) 12
STATISTIKA KZS
FOTOGALERIJA FINALNE TEKME IN PODELITVE KZS
POSNETEK FINALNE TEKME

NAGRADA ZA FAIR-PLAY POTEZO:
Anelie Brodnik(Ježica A),

NAJBOLJŠA SKAKALKA ZAKLJUČNEGA TURNIRJA:
Franja Horvat (Krka) in Tjaša Turnšek (KD Janina).

NAJBOLJŠI STRELKI  ZAKLJUČNEGA TURNIRJA:
Franja Horvat (Krka) in Tjaša Turnšek (KD Janina).

NAJBOLJŠA PETERKA ZAKLJUČNEGA TURNIRJA:
Franja Horvat (Krka), Larisa Modrić (Akson Ilirija A), Anelie Brodnik(Ježica A), Ema Medved (KD Janina) in Tjaša Turnšek (KD Janina).

NAJKORISTNEJŠA IGRALKA ZAKLJUČNEGA TURNIRJA:
Tjaša Turnšek
(KD Janina)

Iskrene čestitke vsem dekletom, trenerju Željku Jotiću in zahvala vsem, ki so nam pomagali pri organizaciji zaključnega turnirja in izpeljavi sezone, sponzorjem, donatorjem in staršem!

Več komentarjev, fotogalerij in prispevkov sledi v prihodnjih dneh.