Prijateljsko gostovanje v Beogradu

Prvi vikend šolskih počitnic smo preživeli na najboljši možni način: s potovanjem, košarko in druženjem z zdaj že dobrimi prijateljicami iz Beograda oz. Zemuna.

Razširjena ekipa U15 je namreč vrnila obisk ŽKK Girl Basket iz Zemuna, ki so pri nas gostovale novembra. Ob tem, da so se dekleta družila s svojimi gostiteljicami iz Zemuna, ki so jih zelo lepo sprejele in gostile, jim razkazale mesto in si skupaj ogledale tudi tekmo članske ekipe Girl Basket v Zemunu, seveda ni šlo brez košarke.

V soboto so  tako naša dekleta odigrala tekmo z ekipo KK Agros Basket iz Opova, ki so jo naša dekleta odprla kar nekoliko preveč prijateljsko in tekmicam dovolila, da si priigrale kar lepo prednost. V drugem polčasu so se naša dekleta z resnejšim pristopom vrnila v igro in do konca tekme razliko izničila, na koncu pa so srbske košarkarice le slavile s 54:50.

Po večernem ogledu Beograda in dopoldanskem druženju so se v nedeljo pred odhodom domov dekleta pomerila s svojimi prijateljicami iz ŽKK Girl Basket v veliki dvorani Pinki v Zemunu. Tudi tokrat so bila, tako kot novembra v Rogaški Slatini, uspešnjejša naš adekleta z rezultatom 51:45. Kljub zelo prijateljskemu vzdušju na obeh srečanjih, pa lahko rečemo, da smo vseeno videli kakovostno in borbeno košarko.

Na koncu naj se še enkrat zahvalimo vsem dekletom, njihovim staršem in vodstvu Girl Basket za nepozabno doživetje in topel sprejem v upanju, da se kmalu ponovno vidimo!