Slatinčanke polovično uspešne

V soboto 18.2. so članice odigrale tekmo v Domžalah, kjer so nujno potrebovale zmago za še vedno odprte možnosti za napredovanje v Ligo za prvaka. Prva četrtina je bila precej izenačena z rezultatom 12:14, v drugi pa so Slatinčanke nekoliko prevzele pobudo in na polčas odšle s 14 točkami prednosti. V drugem polčasu so uspele prednost zadržati in tako zabeležili pomembni dve točki za nadaljevanje.

Slobodan Rmuš, trener Janine: “Glede na to, da pri ekipi Domžal ni igrala njihova najboljša igralka, smo pričakovali zmago. Dobro smo sodelovali tako v obrambi kot v napadu, stekel nam je tudi met za tri točke. V obrambi smo odigrali borbeno. Priložnost za igro je dobilo več deklet, da bi ekipa ostala čim bolj sveža za jutrišnjo tekmo proti Konjicam, na kateri pričakujem še eno dobro predstavo svoje ekipe.”

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Domžale127182259Poraz
Janina1419201972Zmaga

Naslednja tekma je sledila že v nedeljo v Slovenskih Konjicah. Z zmago Slatinčank bi bilo mesto v Ligi za prvaka že zagotovljeno. Prva četrtina je bila povsem izenačena, v drugi četrtini pa so nekoliko bolje odigrale domačinke. Dekleta Janine kljub utrujenosti od prejšnjega dne niso popuščale in v tretji četrtini prednost Konjičank nadoknadile in pred začetkom zadnje četrtine prišle do prednosti ene točke. V zadnji četrtini se je vodstvo večkrat izmenjalo. Minuto pred koncem so Slatinčanke vodile za 3 točke, vendar se je tokrat sreča obrnila na stran deklet iz Slovenskih Konjic, ki so na koncu zmagale s prednostjo dveh točk.

Slobodan Rmuš, trener Janine: “Sreča se je tokrat obrnila na stran domačink. Zelo težko je bilo igrati dve tekmi v dveh dneh. Razlog za to, da tekme nismo dobili je bil tudi to, da nismo ustavili Katje Klančnik.”

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Konjice1712131355Zmaga
Janina17621953Poraz