Tjaša Turnšek z reprezentanco U18 do naslova evropskih prvakinj

Slovenke do 18 let so s svojo borbeno igro dominirale že vse od začetka evropskega prvenstva v Turčiji. Niz zmag niso prekinile niti v finalu in tako prvič v zgodovini postale evropske prvakinje. V času prvenstva so pod vodstvom trenerja Ernesta Novaka nabrale kar sedem zaporednih zmag. S pridobljenim naslovom so dosegle tudi zgodovinsko pomemben dosežek in tako kot prve Slovenke osvojile zlate kolajne na evropskem prvenstvu. Nagrado za najboljšo igralko evropskega prvenstva je zasluženo osvojila Ajša Sivka, ki je skozi prvenstvo nabrala 111 točk in 65 skokov. Z Leo Bartelme sta prav tako zasedli mesto v najboljši peterki turnirja. Sprejem prvakinj bo potekal na pripravljalni tekmi moške članske reprezentance Slovenije proti Hrvaški, 8. avgusta, v Stožicah.

Tjaša je, kot najmlajša in edina reprezentantka letnika 2007, na turnirju dobile veliko priložnosti – na parketu je namreč prebila v povprečju skoraj dvajset minut in se izkazala z zelo zanesljivimi predstavami, blestela je predvsem v obrambi in z nesebično igro v napadu. Izjemen, res izjemen dosežek za, zdaj že lahko rečemo, največji up slatinskega športa, ne samo v tem trenutku.

SLOVENIJA : FRANCIJA 63:61 (23:14, 12:20, 15:15, 13:12)
Strelke Slovenije: Ovčina 3, Štirn 15, Turnšek, Žibert, Žitek, Bartelme 22, Brecelj 3, Marolt, Mišjak, Sivka 20 (12 skokov), Valančič