U13 Mini pokal deklet: z zmago na povratni tekmi 2. kroga med 8 najboljših

Na sobotno jutro, 9.11.2019, je ekipa U13 odigrala povratno tekmo  Mini pokala deklet proti tekmicam iz ŽKD Maribor. Začetek tekme naši ekipi ni prinesel nič dobrega, dekleta so vanjo vstopila zelo medlo, brez energije in brez prave borbe, ravno nasprotno, kot smo od te ekipe vajeni. Rezultat takega pristopa je bil zaostanek za tri točke ob polčasu.

Premor in pogovor ob polčasu sta dekletom očitno dobro dela, saj so dekleta takoj zaigrala neprimerljivo bolje v obrambi in posledično je steklo tudi na drugi strani igrišča. S pravo mero borbenosti in disciplirano igro so tekmicam v celotnem drugem polčasu dovolile le šest doseženih točk in ponovno slavile z lepo razliko osemnajstih točk.

Skupno se je tako ekipa z dvema zanesljivima zmagama uvrstila med osem najboljših v pokalnem tekmovanju in zdaj nestrpno čakamo na žreb, ki bo določil, katera izmed preostalih ekip bo našim dekletom stala nasproti v boju za uvrstitev v polfinale.

Željko Jotić: V tekmo smo vstopili brez prave borbe, brez tekanja in nenazadnje tudi brez glave. V drugem polčasu smo nato pokazali povsem drugi obraz in zasluženo zmagali. Upam, da je bilo to zadnje opozorilo pred nadaljevanjem sezone.

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Janina U13154141346Zmaga
Maribor vijola U131662428Poraz