U13: Na Final4 tudi v državnem prvenstvu!

Naša majhna in mlada, a toliko bolj srčna ekipa mlajših pionirk si je tudi v državnem prvenstvu priigrala nastop na zaključnem turnirju četverice.

Za ta podvig so dekleta potrebovala zmago na direktnem obračunu z ljubljansko Akson Ilirijo za četrto vstopnico na Final4. Kot že ničkolikokrat doslej v tej sezoni je pogled na ekipi na parketu pred začetkom obračuna nudil le enega zmagovalca, saj so tekmice povprečno za leto starejše in “za glavo” višje od naših deklet. Tokrat še toliko bolj, saj nam je manjkala najvišja igralka Taja Gradecki, ki se je poškodovala na predvečer obračuna. Toda preostala deseterica si je zase, za Tajo in za svojega trenerja obljubila, da bo na igrišču dala vse, kar zmore in zna in kot se je na koncu izkazalo ta četica zmore in zna res veliko.

Osredotočenost, govorica telesa in boj v obrambi so že v prvi, odlično odigrani četrtini nakazali, da se obeta izjemno napeto srečanje. B ekipa je v drugi četrtini imela nalogo zdržati, kar ji je z odliko uspelo in na polčasu je naša ekipa vodila za dve točki. Nato sta se v drugem polčasu ekipi udarili z najmočnejšima postavama in kljub nekaj nihanjem rezultata je bilo vse bolj jasno, da se tehtnica nagiba na našo stran, kar se je v odličnem finišu tekme zaključilo z zanesljivo zmago in lepo razliko dvanajstih točk.

Velik poklon vsem po vrsti, pa jih kar naštejmo:

  • Kapetanka Hana Jerković (20 točk) – elegantna in zanesljiva kot vedno, tokrat v napadu zelo učinkovita, v obrambi pa s pravim kapetanskim “fajtom” in zasluženim aplavzom občinstva ob peti osebni napaki pred koncem tekme.
  • Monja Žumer (19 točk) – nevarna in vseprisotna, nepopustljiva in hitrejša od vseh tudi ob bolečem gležnju in tokrat tudi ona z izjemno učinkovitostjo iz igre. Če ji ni uspelo “dotolči” tekmic s črte za proste mete, jih je z ukradenimi žogami.
  • Maja Lešnik (12 točk) – ostrostrelka Maja je s svojimi štirimi trojkami, doseženimi ravno ob pravem trenutku držala razliko, hkrati pa je bila zanesljiva na žogi in nasploh na visokem nivoju.
  • Zala Čanžek (5 točk) – Zala je verjetno zaradi svojih odličnih predstav v zadnjih krogih, ko je nosila ekipo, za nagrado dobila “obliž” v napadu v obliki najboljše in najvišje igralke nasprotne ekipe, tako da je izostal strelski učinek, ampak njeno utrujanje tekmic je odpiralo širok prostor za ostale. Odlična!
  • Vivien Blažun (2 točki) in Neca Viher sta bili popolnoma posvečeni obrambi in na igrišču oddelali izjemno pod košema v boju z ljubljanskimi nebotičniki. Vsak dobljen skok je bil zlata vreden, zato, punci, kapo dol za prikazano!
  • Anais Gobec (1 točka) – še ena odrasla predstava naše čudežne deklice “Amis”, ko je res težko verjeti, da so tekmice na igrišču tri leta starejše.
  • Sanela Kalajdži – “dobri duh” te ekipe kaže vse boljše predstave, kar nas zelo, zelo veseli. Odlična v obrambi!
  • Julija Flajnik in Ema Žolgar – obe nepogrešljivi borki prav tako ne kažeta, da je njuna primarna kategorija U11, kjer sta ob Anais nosilki generacije. Tudi njuna predstava na tej je za čisto petico.
  • V uvodu smo omenili tudi žal poškodovano Tajo Gradecki – upajmo, da se naša “petka” kmalu vrne in nadaljuje z zelo lepim napredkom, ki ga kaže v zadnjem obdobju.
  • Na tem mestu pa ne moremo niti mimo še dveh igralk U11, ki sta vskočili, ko je bilo najtežje in smo se zdesetkani prebijali do tega uspeha: velika hvala Naja Colnarič in Iza Brečko!

O še enem doseženem trenerskem uspehu še iz ust trenerja Željka Jotića: “Na tekmo ki je odločala o zadnjem potniku na zaključni turnir smo se odlično pripravili, kar se je več kot očitno videlo na parketu. Skozi vseh 40 minut smo garali v obrambi, v napadu pa spoštovali dogovore, ki smo si jih zadali in uspeh ni mogel izostati. Po tej neverjetno zreli predstavi in veliki zmagi naše mlade ekipe sem napovedal, da s takim spoštovanjem dogovorov lahko tudi na finalnem turnirju dosežemo veliko. Dekletom še enkrat več kapo dol za to kar so dosegle v tej sezoni in verjemite mi, da še niso rekle zadnje besede. “

Razplet zadnjega kroga je ekipi celo prinesel tretje mesto na lestvici, tako da se bodo dekleta v polfinalu državnega prvenstva, v četrtek, 20. maja 2022, pomerila z ekipo ŽKK Cinkarna Celje.

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Akson Ilirija U13813141247Poraz
Janina U131310171959Zmaga

1. liga U13 (dekleta) – 3. del, skupina A1 (2021/22)

PoložajEkipa
1
2
3
3
5
6