U13: Na finalni turnir pokala le v boj za tretje mesto

Po (sicer na koncu tesni) zmagi na prvi polfinalni tekmi Mini pokala deklet je bilo čutiti, da je v dvoboju z ekipo Cerknice ekipa realno sposobna izboriti finale pokalnega tekmovanja. Vloga favorita, pomembnost tekme in prvi nastop pred res številnim občinstvom v domači dvorani, ki so jo napolnili tako starši in prijatelji gostujočih ter domačih košarkaric, kot tudi učenci I. Osnovne šole (za kar se njihovim učiteljicam in učiteljem še posebej zahvaljujemo), pa so na ramena naših deklet očitno položili preveliko breme in jim zvezali roke in noge.

Po še dokaj obetavnem uvodu v tekmo in lepem vodstvu po prvi in v začetnih minutah druge četrtine pa so se začele vrstiti neizkoriščene odprte priložnosti v napadu in namesto višanja vodstva z lahkimi koši so postale težke noge tudi v obrambi. Tako od (za to ekipo značilne) disciplinirane in organizirane igre v obrambi ni bilo videti veliko, poleg tega pa je energičnim in bojevitim gostjam steklo prav vse, zadevale so kar neverjetne mete iz razdalje, iz minute v minuto postajale agresivnejše in na koncu zasluženo slavile s petimi točkami razlike, kar jim je zadostovalo za preboj v finale.

Naša dekleta se bodo tako na finalnem turnirju pokala, ki bo potekal v isti dvorani in na dan finalnega obračuna pokala članic, 10. marca, potegovala za bronaste medalje proti ekipi ŽKD Maribor.

Željko Jotić:  Podlegli smo velikemu pritisku potem, ko smo se vsi skupaj že nekako videli v finalu. Nato pa, kot da nas je nekdo začaral, enostavno nismo bili prepoznavni, ekipa Cerknice pa je to izkoristila in se uvrstila v finale. Zdaj moramo dvigniti glave in vztrajati z začrtanim delom.

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Janina U131076831Poraz
Cerknica U13511131039Zmaga
*op.: Uradno zabeležen rezultat je napačen, dejanski je 32:37 (zadnja četrina 9:8)