U13: Osvojeno četrto mesto v Mini pokalu deklet

Pretekli konec tedna se je v športni dvorani Lukna v mariborskem Ljudskem vrtu pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije odvijal finalni turnir Pokala članic, v sklopu katerega je bil v nedeljo odigran tudi zaključni turnir Mini pokala deklet za dekleta do starosti trinajst let. Na velikem dogodku je tretjič zapored nastopila tudi slatinska ekipa KD Janina, ki je leta 2019 osvojila bron, pred dvema letoma pa zlato. V preteklem letu pokalno tekmovanje ni bilo izpeljano.

Letošnja generacija deklet U13 je že z uvrstitvijo na finalni turnir dejansko presegla pričakovanja, saj gre za zelo mlado ekipo, v povprečju vsaj leto mlajšo od tekmic, kar se pri tej starostni kategoriji zelo pozna. Na poti do zaključnega turnirja so dekleta imela zelo težko nalogo, saj so jim nasproti stale ekipe res velikih klubov slovenske ženske košarke: v osmini finala so tako izločile kranjski Triglav, v četrtfinalu ljubljansko Ilirijo, žal pa so v dveh polfinalnih tekmah morale priznati premoč Celjankam.
Tako so se dekleta na zaključnem turnirju v tekmi za tretje mesto pomerila z ekipo ŽKK Krka iz Novega mesta. Ekipi sta se letos v državnem prvenstvu že dvakrat srečali, oba dvoboja sta bila zelo izenačena, na koncu pa so slavila naša dekleta. Breme favorita se je tokrat izkazalo za preveliko in na še eni izenačeni tekmi je našim puncam zmanjkalo zbranosti, tako da so Novomeščanke na koncu slavile za tri točke z rezultatom 57:54.

Za ekipo KD Janina so na tekmi za tretje mesto v Mini pokalu deklet nastopile: Hana Jerković (8 točk, 10 skokov – izbrana v najboljšo peterko turnirja), Taja Gradecki (3 skoki), Neca Viher (12 točk, 7 skokov), Anais Gobec (2 točki, 2 skoka, 5 asistenc), Maja Lešnik (3 točke, 3 skoki), Monja Žumer (15 točk, 8 skokov), Vivien Blažun, Julija Flajnik, Ema Žolgar (2 skoka), Sanela Kalajdži in Zala Čanžek (14 točk, 4 skoki). Trener: Željko Jotić, pomočnik trenerja: Gašper Kos.
Zmagovalke letošnjega državnega pokalnega tekmovanja U13 so zasluženo postale košarkarice ekipe Domel iz Škofje Loke, na drugo mesto pa se je uvrstila ekipa ŽKK Cinkarna Celje.

Po novem lepem uspehu ekipa KD Janina U13 nadaljuje s tekmovanjem v državnem prvenstvu, kjer se je prav tako že uvrstila med šest najboljših ekip in dekleta obljubljajo, da se bodo tudi v državnem prvenstvu potrudila pristati med najboljšimi ekipami.

Trener ekipe Željko Jotić: Na tekmi za tretje mesto nismo bili pravi in iskreno povedano takšne tekme v letošnji sezoni še nismo odigrali, imeli smo kar 30 izgubljenih žog. Naš cilj pred sezono je bila uvrstitev med štiri najboljše v pokalnem in državnem tekmovanju. Zaenkrat smo na pravi poti. Ne glede na to, da imamo mlajšo ekipo, se bomo v nadaljevanju sezone pogumno podali v boj za najvišja mesta.

Več o zaključnem turnirju, posnetke tekem in fotogalerije najdete na https://www.kzs.si/…/Mlade-kosarkarice…/id/3364

Foto: KZS

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Janina U131311141654Poraz
Krka U131613131557Zmaga