U13: Potrjena uvrstitev med najboljših osem v državnem prvenstvu

Gost tekmovalni spored v zadnjem mesecu, igranje večine deklet ekipe U13 tudi v drugih starostnih kategorijah, zdravstvene težave in rahle poškodbe, ki ekipo pestijo že od začetka sezone so na dekletih pustili posledice, ki so vidne tako na treningih, kot tudi pri sami igri. Prihajajoči tekmovalni premor (do nastopa na finalnem turnirju pokala 10. marca) ni mogel priti ob boljšem času in bo prava priložnost za regenaracijo in izboljšanje pripravljenosti igralk.

Na zadnjem turnirju drugega dela državnega prvenstva tako igra ni bila bleščeča, vseeno pa je ekipa na prvi tekmi (pričakovano) visoko premagala ekipo Cinkarne Celje kljub temu, da dekleta niso pokazala vsega, kar zmorejo. Še bolj se je izčrpanost pokazala na drugi tekmi proti fizično močnejši ekipi ŽKD Maribor, ko je rezultat skozi celotno srečanje bil kar presenetljivo izenačen, kljub vsemu pa so dekleta zmogla dovolj zbranosti, da so zabeležila še  šesto zmago v skupini drugega dela prvenstva in se iz tega dela neporažene odpravljajo v tretji del tekmovanja in boj za nastop na finalnem turnirju najboljše četverice.

V tretjem delu državnega prvenstva v skupini Vzhod C1 nastopajo najboljše štiri ekipe vzhodnega dela Slovenije, ob naši ekipi so to še Ježica (ki v ta del, prav tako kot mi, prenaša 4 točke), Koroška Dravograd in ŽKD Maribor (ekipi prenašata 2 točki).

Z vsemi tremi ekipami so se dekleta v letošnji sezoni že srečala in na prav vseh tekmah zmagala (Ježičanke 2x v pokalu, Dravograd v 1. kolu pokala, Maribor 2x v državnem prvenstvu), tako da lahko z optimizmom zremo še v zadnje dejanje pred velikim končnim ciljem, nastopom na Final4 turnirju tudi v državnem prvenstvu.

Željko Jotić: Čeprav nismo izgledali najbolje, smo vseeno vpisali novi pomembni zmagi in se  tako s prvega mesta uvrstili med najboljših osem v državnem prvenstvu U13. Upam, da nam sedaj dokončno uspe pozdraviti vse poškodbe in v nadaljevanju prvenstva zaigrati v polni zasedbi.

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Janina U13121611847Zmaga
Cinkarna Celje A U134610222Poraz

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Janina U1315961242Zmaga
Maribor vijola U1315711639Poraz

DEKLETA U13 - 2. DEL (SKUPINA Vzhod A1)

PoložajEkipaTekmeZmagePoraziTočke
166012
264210
36248
46066