U13: s prepričljivima zmagama le še korak do uvrstitve na Final4 DP U13

Drugi turnir zadnjega skupinskega dela državnega prvenstva U13, ki odloča o uvrstitvi na zaključni turnir štirih najboljših ekip, je bil odigran v Mariboru proti tekmicam iz KK Koroška Dravograd in domačinkam ŽKD Maribor.

Ekipa je na turnir odšla odločena, da pokaže, da je poraz proti Korošicam pred tednom dni v Dravogradu bil le posledica nesrečnega spleta okoliščin in slabše dnevne forme in že uvodne minute srečanja so pokazale, da naša dekleta upravičeno ciljajo na prvo mesto v skupini in s tem direktno uvrstitev na Final4. Temelj za uspeh je bila odlična obrambna igra in tako Dravograjčanke kot tudi Mariborčanke so se le stežka izborile, ne le za odprte mete ali prodore proti košu, že prehod v napadalno polovico in zaključek napada v prej kot 24 sekundah je bil svojevrsten dosežek.Takšna obrambna igra pa je imela za posledico tudi visoko raven napadalne igre, ki je bila lepo povezana in le kar nekaj žog, ki so se vrtele po obroču in niso hotele skozenj, je razlog, da že tako visoka razlika v obeh tekmah ni bila še dosti višja.

Pred dekleti je prost konec tedna (kar se tiče državnega prvenstva U13), nato pa sledi zadnji turnir v domači dvorani, ki bo odločil o tem, ali se bodo dekleta uvrstila na zaključni turnir direktno ali pa jih čakata še dodatni kvalifikacijski tekmi. Slednje je že zagotovljeno, zmaga proti ljubljanski Ježici pa bi pomenila tudi prvo mesto

Željko Jotić: Dekleta so celoten turnir odigrala z visoko mero koncentracije, k temu dodala še odlično energijo in rezultat je zasluženo takšen kot je. Če bi imeli tokrat še nekaj sreče pri metu z razdalje, bi razlika lahko bila še precej višja. Sedaj nas čaka še zadnji turnir v domači dvorani, na katerem si želimo potrditi dobre rezultate.

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Dravograd Koroška U13167014Poraz
Janina U13147121043Zmaga

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Maribor vijola U134610323Poraz
Janina U13128121749Zmaga