U13: suvereno do četrtfinala Mini pokala deklet

Po sobotni zmagi za šest točk v Kranju še ni bilo odločeno, kdo bo napredoval med osmerico najboljših v pokalnem tekmovanju, zato je pred povratno tekmo, predvsem zaradi opazne razlike v višini in fizični moči v korist Triglavank, bilo čutiti kar nekaj napetosti v ekipi. Se pa je ta napetost izkazala za pozitivno, saj so dekleta že otvoritveno četrtino odigrala odlično in sik priigrala lepo prednost. Sledila je težka prva polovica druge četrtine, ko se je prednost vztrajno zmanjševala, a je ekipa z dobrim zaključkom ohranila še vedno zanesljivo prednost na polčasu.

Po nekoliko preveč divjem začetku drugega polčasa je trener Željko Jotić dekleta pomiril in od njih zahteval mirno in potrpežljivo igro. S tem so dekleta ponovno prevzela nadzor nad potekom srečanja in z odlično zadnjo četrtino na koncu visoko in zasluženo slavila.

Tokrat moramo izpostaviti šele 10-letno Anais Gobec, ki je s svojimi potezami spravljala v obup tudi tri leta starejše in za glavo in pol višje tekmice ter Majo Lešnik s strelskim učinkom, ki bi si ga želeli tudi v članskih kategorijah (trojke 5/6).

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Janina U132110161966Zmaga
Triglav A U1361316641Poraz