U13: tretjič zapored na finalnem turnirju Mini pokala deklet

V pretekli sezoni 2020/21 se tekmovanje Mini pokala deklet ni izvedlo, tako da naš klub še vedno velja za branilke naslova prvakinj iz sezone 2019/20. Če dodamo še tretje mesto iz sezone 2018/19 lahko rečemo, da je trener Željko Jotić s svojimi ekipami postal pravi specialist za to tekmovanje – in z novo generacijo deklet mu je ponovno uspelo.

Tokrat nam je žreb v četrtfinalu prinesel lanskoletne državne podprvakinje, ljubljansko Akson Ilirijo, odlično ekipo, starostno in telesno precej premočno v primerjavi z našimi dekleti. Vendar pa so naša dekleta še enkrat več pokazala izjemen karakter ter nepopustljivost in si že zaradi svoje srčnosti popolnoma zaslužijo nastop na velikem finalnem turnirju ženskega pokalnega tekmovanja ob dnevu žena.

Potek povratne tekme po zmagi za 4 točke v Ljubljani ni kazal na tak konec. Odlične gostje so si namreč ves čas nabirale prednost in še v 3. četrtini vodile tudi za 14 točk. Naše punce se niso predale, še naprej so vztrajale in v trenutku, ko je naša kapetanka Hana prislila najboljšo igralko tekmic Elo Modrić, da je v dveh napadih storila četrto in peto osebno napako, smo vsi začeli verjeti, da je preobrat mogoč. Razlika se je iz minute v minuto nižala in v zadnjo minuto smo vstopili z razliko, ki je prinašala uvrstitev naprej. Na koncu zmaga Ilirije za točko, skupno pa tri točke za naše. Čestitke in srečno v polfinalu, ekipa!

Željko Jotić: Vse čestitke mojim igralkam. Ob vsem, kar so ta dekleta doživela v zadnjem mesecu si zmagovalec že s tem, ko se sploh prikažeš na igrišču. Da pa na igrišču proti očitno višjim, fizično močnejšim in po večini tudi starejšim nasprotnicah iščeš priložnost, in jo zgrabiš pa pove vse o ekipi, ki jo treniraš.

Za Janino so nastopile: H. Jerković (19 točk), M. Žumer 17, Z. Čanžek 9, N. Viher 8, A. Gobec 3, S. Kalajdži 2, M. Lešnik 1, V. Blažun, J. Flajnik, E.Žolgar, N. Colnarič

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Janina U131013142259Poraz
Akson Ilirija U131417161360Zmaga