U14: Zanesljivo do brona v Mini pokalu deklet

Pretekli konec tedna so Slovenske Konjice gostile praznik slovenske ženske košarke, pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije se je namreč tam odvijal finalni turnir Pokala članic, v sklopu katerega je bil v nedeljo odigran tudi zaključni turnir Mini pokala deklet. Nastop na velikem dogodku si je že četrtič zapored zagotovila tudi slatinska ekipa KD Janina U14, ki se je v tekmi za tretje mesto pomerila z ekipo KK Vipava.

Žreb je letos hotel, da se dve najmočnejši ekipi, Janina in Domel, srečata že v polfinalu, kjer so po dveh srečanjih na koš razliko v finale napredovale kasnejše prvakinje iz Škofje Loke. V tekmo za tretje mesto so tako dekleta iz Rogaške vstopila kot izrazite favoritke in to breme se jim je v uvodnih minutah kar poznalo. Igra je stekla šele v drugi polovici druge četrtine in na polčasu je bilo že petnajst točk prednosti za Slatinčanke. Ta se je do zadnje četrtine povzpela na velikih petindvajset, nato pa so možnost, da skupaj stopijo na parket dobile tudi mlajše igralke, ki so prvič okusile igro pred polno in zelo glasno dvorano.

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Vipava U149691539Poraz
Janina U14141619756Zmaga

STATISTIKA
POSNETEK TEKME
FOTOGALERIJA

Za ekipo KD Janina so na tekmi za tretje mesto v Mini pokalu deklet nastopile: Hana Jerković 17 točk (7 skokov), Zala Čanžek 10 točk (5 skokov), Anais Gobec 9 točk (6 skokov), Taja Gradecki 9, Alana Šućur 3, Naja Colnerič 2, Lu Rodić, Julija Flajnik, Sanela Kalajdži, Alja Kovačič.

Zmagovalke letošnjega državnega pokalnega tekmovanja U14 so košarkarice ekipe Domel iz Škofje Loke, na drugo mesto pa se je uvrstila domača ekipa ŽKK Pro-bit Konjice.
Ekipa U14 trenerja Željka Jotića nadaljuje s tekmovanjem v državnem prvenstvu, kjer se je brez poraza v sezoni zanesljivo uvrstila med šesterico najboljših in bo z odličnim izhodiščem naskakovala novo uvrstitev na zaključni turnir četverice najboljših v državi in še eno lovoriko v izjemnem nizu.

V najboljšo peterko zaključnega turnirja Mini pokala deklet so bile izbrane Zarja Grilanc (Vipava), Hana Jerković (Janina), Aljaša Sodin (Pro-Bit Konjice) ter Zala Mali in Tia Kisovec (obe Domel Škofja Loka), nagrado za najbolj borbeno igralko pa je prejela Tiana Stojanova (Domel Škofja Loka).