U15: dobre 3/4 premalo za zmago v Konjicah

Ekipa U15 je v preteklih treh krogih TOP16 državnega prvenstva imela zelo težak razpored, saj so vsa tri srečanja prinesla dvoboje proti ekipam, ki se borijo za uvrstitev na tri najvišja mesta v skupini A1, ki vodijo v boj za nastop na zaključnem turnirju.

Prvo preizkušnjo proti favorizirani ekipi ŽKK Cinkarna Celje so dekleta odigrala solidno in se v prvih treh četrtinah dobro upirala favoriziranim Celjankam, nato pa v četrti popustila in Celjanke so slavile s precejšnjo razliko. Sledilo je gostovanje pri novomeški Krki. V trdem in težkem obračunu našim dekletom nikakor ni steklo, kot bi jim turobno vreme, dolga pot in hladna dvorana izsesali vso energijo. Na koncu so Krkašice bile spretnejše in srečnejše ter slavile z rezultatom 43:40.

Žal pa se tudi zadnji del “trilogije” našim dekletom ni posrečil. Po odličnem prvem polčasu na gostovanju v Slovenskih Konjicah, ko je kazalo, da imajo dekleta tekmo v svojih rokah, je sledila nekoliko slabša tretja četrtina, ko so se domačinke približale na -7 in popoln razpad v zadnji, ko žoga našim dekletom ni več hotela skozi obroč, nasprotno pa je domačinkam uspevalo prav vse. Končalo se je z zmago Konjičank z 58:47, tako da naša dekleta v nadaljevanju prvenstva čaka težko delo, če želijo poseči po uvrstitvi med šest najboljših v državnem prvenstvu.

Željko Jotić:  Vodili smo 30 minut tekme, nato pa padec energije, slaba realizacija in posledično težak poraz v končnici tekme. Videli smo, da lahko igramo z vsako ekipo, če nam fizična moč le to dopušča.

 

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Konjice U15617152058Zmaga
Janina U15142011247Poraz