Cinkarna Celje A U15 : Kd Janina U15

U15: kljub napredku v igri pričakovano visok poraz v Celju

V tretji tekmi drugega dela državnega prvenstva U15 so naša dekleta gostovala pri vrstnicah iz najmočnejšega ženskega košarkarskega kluba v državi.

Kljub visokemu porazu veseli predvsem pristop ekipe, ki je tudi tokrat iz sebe iztisnila tudi zadnji atom energije in, predvsem v obrambnem delu igre, pokazala viden napredek. Žal v napadu ni steklo, saj so Celjanke prav tako stisnile na vso moč v obrambi in našim igralkam v večini primerov uspešno zaprle poti do koša. V nadaljevanju tekme je nekaj minut na parketu odigrala peterka, sestavljena samo iz igralk ekipe U13, ki si je s tem nabirala prepotrebne izkušnje v igri proti tako močni obrambi. Tekma bi se lahko končala tudi z nižjo razliko od končne, kar pa za to ekipo ni prvotnega pomena – sodelovanje v ligi za razvrstitev od 1. do 16. mesta v državi je za ta dekleta predvsem odlična šola in iztočnica za nadaljevanje športne poti.

Željko Jotić: Svojim igralkam zaradi energije, ki jo vlagajo, nimam kaj očitati. Celjanke nam danes enostavno niso dovolile, da bi dosegli kakšno točko več in se razigrali. Razlika bi na koncu lahko bila nekoliko manjša, a to nas v tem trenutku ne zanima. Pomembno je, da si ekipa nabira prepotrebno “kilometrino” za košarkarsko pot. Veselim se naslednje tekme, Celju pa čestitam za zmago.

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Cinkarna Celje U151612122969Zmaga
Janina U15906722Poraz