U15: Naslov državnih prvakinj za zaključek izjemne sezone

Zmaga na 24. tekmi sezone pomeni, da so naša dekleta zaključila popolno sezono brez poraza in suvereno osvojila naslov državnih prvakinj. Tudi tega, enako kot pred tremi leti v kategoriji U13, v domači dvorani na izjemno obiskanem zaključnem turnirju četverice najboljših!

Finalna tekma pa je bila vse prej kot lahka. Po dobrem začetku je kazalo na še eno visoko zmago ekipe, ki je, kot po navadi, počasi mlela tekmice in si z odlično obrambo in učinkovitim napadom že sredi druge četrtine priigrala 15 točk prednosti. Nato pa je nekaj zgrešenih “zicerjev” prineslo nemir v ekipo, Triglavanke so začele zadevati in do polčasa z delnim rezultatom tekmo praktično poravnale in na začetku drugega polčasa tudi kratko povedle. A to je bilo od gostij tudi vse v 3. četrtini. Naša dekleta so v nadaljevanju odigrala fantastično v obrambi in Kranjčanke do konca 3. četrtine več niso dosegle koša. Trenutek po ukradeni žogi kapetanke domače ekipe, Line Jerković, ko je igralka nasprotne ekipe “povlekla ročno zavoro” in naredila nešportno osebno napako pa je pomenil praktično dokončno odločitev o letošnjih državnih prvakinjah. Po dveh uspešnih prostih metih Line Jerković je nato  še met za tri točke zadela Tjaša Turnšek in prednost je bila dovolj velika, da so tekmo naše punce mirno privedle do konca.

Sledila je podelitev medalj in pokalov ter veliko veselje z domačimi navijači.

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Janina U151213111147Zmaga
Triglav A U1561821137Poraz

Turnšek 18 (11 skokov), Jerković 16 (6 skokov); Subotić 12, Zlatkov 9
STATISTIKA TEKME
FOTOGALERIJA TEKME
POSNETEK TEKME

Na tretjem mestu so sezono zaključile igralke Krke, četrta pa je ekipa Derby Ježice.

Derby Ježica A : Krka A 51:63 (11:21, 14:11, 15:13, 11:18)
Lazarević 14 (8 skokov), Zadravec (6 skokov) in Ščekić (15 skokov) po 11; Dajčman 19 (7 skokov), Selak 16 (10 skokov)

V najboljšo peterko zaključnega turnirja so bile izbrane Neja Selak (Krka), Lara Zadravec (Derby Ježica), Eva Subotić (Triglav) ter Tjaša Turnšek in Neža Pobežin (obe Janina).

Najboljša strelka z 41 doseženimi točkami in najboljša podajalka turnirja z 12 podajami je postala naša kapetanka Lina Jerković, ki je bila hkrati izbrana tudi za najkoristnejšo igralko turnirja.