U15: visoka zmaga v Šmarju in zagotovljeno prvo mesto v uvodnem krogu DP

Tretjo tekmo prvega kroga letošnjega državnega prvenstva U15 so dekleta odigrala v Šmarju in z odlično predstavo potrdila prvo mesto v skupini še pred zadnjim srečanjem, ki bo v četrtek, 7.11. ob 19. uri, v domači dvorani proti ekipi Cinkarna Celje B.

Celotno srečanje, z izjemo začetnih minut drugega polčasa, ki so jih zaradi visoke prednosti odigrala nekoliko preveč sproščeno, so dekleta odigrala na visokem nivoju in z odlično zbranostjo. Žoga je v napadu lepo krožila, kar je za posledico imelo številne odprte mete z razdalje, ki so jih dekleta realizirala z izjemno učinkovitostjo in na koncu zadela kar 11 trojk, kar je za žensko košarko, še posebej pa za to starostno kategorijo, izjemno. Ob odlični obrambni igri je to bilo dovolj za še eno prepričljivo zmago na začetku sezone.

Željko Jotić: Ko se mi držimo dogovorov iz garderobe, me prav nikoli ni strah, da ne bi s tekme odšli zadovoljni. Pokazali smo, da lahko igramo z veliko mero koncentracije, čeprav imamo verjetno eno izmed mlajših ekip v tej kategoriji. Tudi podatek, da smo na tekmi, ob odličnem odstotku, zadeli kar 11 metov za tri točke, me zelo veseli.

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Jelša Šmarje U1551110531Poraz
Janina U152620132382Zmaga