U18: Gostujoča zmaga na prvi tekmi med najboljšo šesterico

Ekipa U18 je na sobotno jutro prva tekma med šesterico najboljših v državi. Dekleta so odpotovala v Škofjo Loko k ekipi Domel KK Škofja Loka in lahko smo že vnaprej pričakovali zelo zanimiv dvoboj, saj gre za dve zelo mladi ekipi, ki sta, vsaka v svoji skupini, za uvrstitev med šesterico morali presenetiti in premagati precej starejše in favorizirane ekipe.

Pričakovanje se je izpolnilo in dobili smo trdo tekmo z malo koši, ki so jo so naša dekleta dobila na prelomu tretje in četrte četrtine, ko so uspela dvigniti intenziteto v obrambi in z se delnim izidom 15:2 edinikrat na tekmi odlepiti na dvomestno razliko. Nepopustljive domačinke so se v zadnji minuti vrnile na -3, tekmo pa je 30 sekund do konca z daljnometno trojko odločila Lana Kobilšek.
Čestitke dekletom in trenerju Jotiću za pomembno zmago, saj TOP6 državnega prvenstva po prvih rezultatih kaže veliko izenačenost večine ekip.

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Domel Škofja Loka U1813109840Poraz
Janina U18131212946Zmaga

Za Janino so nastopile: T. Turnšek 16, L. Jerković 11, N. Pobežin 7, L. Kobilšek 6, Z. Blažun 4, E. Medved 2, E. Kalajdži, H. Gobec, A. Šrimpf.