Uspešni na turnirju v Novi Gorici

V nedeljo 3.12. so se naša dekleta U13 in fantje U11 odpravili na mednarodni turnir v Novo Gorico. Že pri odhodu je bilo čutiti ogromno pozitivne energije. Z njimi sta se odpravila tudi trenerja Željko Jotić in Gašper Kos. Po slabih 3 urah vožnje, z vmesnimi postanki, smo končno prispeli na cilj. V dvorani so se med tem že igrala srečanja, naši košarkarji in košarkarice pa so tako že nestrpno čakali, da pokažejo kaj znajo. Na turnirju je sodelovalo kar 120 dekliških in fantovskih ekip iz 12 različnih držav.  Naša dekleta in fantje so se na tem turnirju odlično odrezali, saj so oboji premagali prav vse nasprotnike s katerimi so se pomerili. Dekleta so se v skupini pomerila z ekipo KK Badel Skopje iz Makedonije, KK Triglav(Kranj), KK Šentvid (LJ) ter z visoko razliko ugnale prav vse tri nasprotne ekipe. Najboljša igralka ter strelka turnirja je z skupno 32 točkami postala Lina Jerkovič.

Fantje so v svoji skupini prav tako premagali vse štiri nasprotne ekipe. Najprej so premagali vrstnike iz Bosne KK Sarajevo, nato pa še KK Tolmin, KK Izola ter Ljubljansko KK Ježica. Najboljši igralec in strelec turnirja je postal Žan Teran. Prav vsi pa si zaslužijo pohvale za super odigran turnir.

Naši mladi člani društva so tako imeli za seboj zelo lep dan, ki ga bodo zagotovo še dolgo pomnili. Zraven dobre družbe, košarke, hrane ter novih spoznanstev so dobili tudi nekakšno potrdilo za dobro delo, ki ga opravljajo na treningih, ter motivacijo za nadaljevanje njihove športne poti.