Velika zmaga v Novi Gorici

V nedeljo 11.12. smo se v zgodnjih jutranjih urah odpravili na pot proti Novi Gorici, kjer nas je čakal 9.turnir sončkovega dneva.

Naša dekleta so ta turnir obiskala že drugo leto zapored, atmosfera pa ponovno odlična. Že na poti iz Rogaške Slatine do Hit centra v Novi Gorici so dekleta pokazala navdušenje in hkrati dobro mero osredotočenosti. V turnir smo stopili pametno, z dobro energijo. Igro smo iz tekme v tekmo stopnjevali ter s pomočjo dobre obrambe nadigrali vse nasprotne ekipe. Najprej smo z rezultatom 43:27 premagali ekipo  KK Vipava. Ostali smo zbrani ter drugo tekmo, kjer so nam nasproti stale košarkarice iz KK Mladost Ivanovac, pripeljali do konca z rezultatom 22:16. Tretjo zmago smo vknjižili v velikem finalu z najboljšo predstavo dneva proti KK Krk iz Hrvaške, in sicer z rezultatom 40:19. Čestitke dekletom za prvo zmago na mednarodnem turnirju, hkrati pa tudi Matjažu Anderliču, ki je dekleta po končanem osvojenem turnirju peljal v McDonald’s(LJUBLJANA). Mislim da je bila to izvrstna izkušnja za punce, ki so dobile potrditev svojega dobrega dela in tudi novo motivacijo za naprej. Naj omenimo še, da je za MVP turnirja bila izbrana kapetanka Tonja Kojterer, ki je v treh tekmah dosegla 42 točk.

Željko Jotić: Turnir je v celoti za nas bil odličen. V prvi vrsti zaradi osvojenega prvega mesta,in predvsem zaradi same kemije oz. vzdušja v ekipi. Na turnirju smo se počutili dobro ter se imeli zares fantasticno. Zahvala v imenu ekipe pa tudi Gospodu Matjažu, ki je celotno ekipo peljal na večerjo. Bil je fantastičen dan…