Vikend košarke in druženja

Minuli konec tedna je v naši organizaciji potekal prijateljski turnir in druženje med starejšimi pionirkami (U15) našega društva, KK Girl Basket iz Beograda in ŽKD Maribor.

V petkovih popoldanskih urah smo pričakali dekleta KK Girl Basket iz Beograda, ki so jih ta vikend gostile naše igralke. Po namestitvi pri novih prijateljicah in počitku smo si v soboto zjutraj skupaj ogledali zdraviliško jedro  Rogaške, nato pa se odpravili v dvorano Janina, kjer se je ob 11. uri pričel prijateljski turnir.

Tekme so bile zanimive in dinamične, uvodno tekmo med Beograjčankami in Mariborčankami so dobile slednje, ki so znale izkoristiti fizično premoč in si z lahkimi koši priborile lepo prednost. Enako se je proti Mariborčankam je zgodilo tudi našim dekletom, ki so vstopila v igro slabo in premehko ter prvi polčas zaostajala z ogromno razliko (9:34). V drugem polčasu se je ekipa zbrala in odigrala izjemno bojevito ter proti koncu tekmice rezultatsko skoraj ujela, je pa za popoln preobrat zmanjkalo nekaj izkušenj in energije. Tako so Mariborčanke končale svoj nastop z dvema popolnoma zasluženima zmagama.

Zadnja tekma med KD Janina in KK Girl Basket je bila zelo izenačena, vendar so naša dekleta pokazala karakter in (kljub izčrpanosti po naporni tekmi z Mariborom) na koncu zasloženo slavila.

Rezultati tekem:

SOBOTA, 27.10.2018
11:00     ŽKD Maribor 48 : KK Girl Basket Beograd 24
12:30     KD Janina 41 : ŽKD Maribor 54
14:00     KD Janina 42: KK Girl Basket Beograd 37

Željko Jotić: V tekmovalnem in prijateljskem smislu smo imeli zelo zanimiv turnir. Ker nismo bili v popolni postavi, so naše mlajše igralke dobile izdatnejšo priložnost, ki so jo odlično izkoristile za nabiranje izkušenj. Vsem, ki so pomagali pri organizaciji turnirja bi čestital za trud.

Zadnji dan gostovanja mladih košarkaric iz Beograda smo izkoristili za še eno dobro prijateljsko srečanje, skupno druženje in na koncu kar težko slovo od novih prijateljic.