Dekleta U11 najboljša v državi

V nedeljo 28.5. so dekleta v domači dvorani Janina odigrale zadnji turnir državnega prvenstva deklet kategorije U-11 v leto[nji sezoni. Dekleta so že na zbor prišla z leskom v očeh in po dobrem ogrevanju so komaj dočakale začetni pisk sodnika. Najprej so se pomerile z vrstnicami iz Slovenskih Konjic. Proti dobro znanim nasprotnicam so si hitro priigrale prednost, in jo zadržale do konca tekme. Čeprav v tej tekmi dekleta niso pokazala vsega kar znajo in igrala nekoliko zadržano je ob zvoku sirene končni rezultat kazal v prid našim igralkam z 68:35.

Sledilo je nestrpno čakanje na zadnjo tekmo v tej tekmovalni sezoni. V vmesnem času so punce opazovale tekmo med ZKK Athlete Celjem in ZKD Konjice. Budno so spremljale vsako potezo Celjank, ki so bile to sezono najtežji nasprotnik. Občutek, je bil, da prav vsa dvorana nestrpno čaka na tekmo dveh najboljših ekip v tej sezoni. Pavzo so dekleta in trener izkoristili še za zadnje dogovore in napotke. Vzdušje v dvorani je bilo izjemno. Od prve minute tekme je bilo v dvorani slišati zelo športno navijanje, ki ni ponehalo do konca tekme. Tekmo so naše punce začele čvrsto in odločno. V prvih minutah tekme so si priigrale prednost, in jo počasi, a sigurno poviševale. Med polčasom ko je bil rezultat 32:22 smo si vsi skupaj imeli možnost pogledati nastop folklorne skupine iz 1.OŠ Rogaška Slatina. Nastopi in zabavni program ni zmedel deklet, ki so obdržale svojo osredotočenost na tekmo. Drugi del tekme je prav tako potekal v prid domačim košarkaricam. Punce so se borile, igrale samozavestno in pokazale tudi svoje precizne roke z zadetki vrednimi 3 točke. Tekmo so pripeljale do konca z visoko zmago 52:38 in dekleta so tako postala edina ekipa brez poraza v Sloveniji. Dekletom je čestital tudi Lipko in razveselile so se svojega prvega velikega uspeha. Veselje se je nadaljevalo še na pikniku kjer smo se spomnili vseh dogodivščin končane sezone.

Željko Jotić: Hvala vsem staršem igralk za veliko zaupanje, za vso podporo, in pomoč, ki so nam jo dajali skozi vso sezono. Verjamem, da smo skupaj z ekipo vse to tudi več kot opravičili. Dekleta so izjemna, njihov pristop do dela pa nas lahko le veseli. Zahvala ga. in g. Bastašič za fenomenalno organiziran turnir in ves trud, ki sta ga vložila skozi vso leto. Dekletom sem vse povedal po tekmi v naši “sobi”. Čakal pa sem trenutek, ko lahko na glas in nedvomno povem, da imamo najboljšo ekipo v državi. Lahko bi govoril, in govoril o tej ekipi a to bomo raje počeli na igrišču še naprej.

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Janina U112615101768Zmaga
Konjice U1112134635Poraz

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Janina U11221012852Zmaga
Athlete Celje A U1112108838Poraz