Ekipa U11 premagala tudi še neporažene Celjanke

V nedeljo, 14.5. so se naše tekmovalke izpred domače dvorane Janina na pot podale že ob 6h zjutraj. Jutranje ure jih niso ustavile in po dolgi poti in hitrem ogrevanju so se že četrtič pomerile z Dravograjčankami. Kot običajno so vse niti imele v svojih rokah in tako mirno pripeljale tekmo do konca z rezultatom 27:48.

Po kratkem počitku so zbrale svoje misli in se postavili nasproti, poleg nas, še edini neporaženi U11 ekipi v Sloveniji. Celjanke so zelo kvalitetna in čvrsta ekipa, ki je v prvih minutah tekme pokazala, da bo težak nasprotnik. Močna igra ter trema, ki je prihajala zaradi misli o neporaženi kvalitetni ekipi se je zelo poznala na igri naših igralk. Po koncu prve četrtine je semafor kazal rezultat 19:11 v prid Celjankam. Že v drugi četrtini pa so zaigrale dosti bolj hrabro in začele uživati v igri. Med polčasom so se se dekleta s trenerjem dogovorila, da ne bodo odšla iz dvorane, ne da bi pustila na parketu zadnje atome moči. Ob izenačenju je breme rahlo popustilo in končno so začele igrati košarko v pravem pomenu besede. Rezultat je vseskozi bil izenačen, borba za vsaki koš pa prav neverjetna na obeh straneh. Ob zadnjem zvoku sirene je bil na semaforju rezultat 43:49 v prid naših igralk. Trenutno tako še vedno ostajamo edina neporažena ekipa v ligi.

Željko Jotić: Najprej kapo dol za to ekipo. To kar so prikazale na tekmi proti Celju, je dokaz, da za ta dekleta košarka ni samo igra, ampak nekaj več. Moram priznati, da mi sam potek tekme ni bil niti malo všeč, kajti delilci pravice so pustili grobo, trdo igro. A vseeno nekdo, je moral na koncu biti močnejši, spretnejši in boljši. To so bila naša dekleta, ki verjamem, da se bodo iz takšne tekme naučile ogromno stvari. Ne samo glede košarke, temveč tudi glede osebnosti. Čestitke ekipi, vsi skupaj pa že komaj čakamo 28.5., ko bo zadnje dejanje sezone za ta dekleta, na katera sem zelo ponosen.

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Dravograd Koroška U118451027Poraz
Janina U11181013748Zmaga

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Janina U11111217949Zmaga
Athlete Celje A U1119124843Poraz

IMG-20170515-WA0000