WABA U17: vse je pripravljeno za Final 4 v Ljubljani!

Ljubljanska ŽKD Ježica v soboto in nedeljo gosti zaključni turnir najboljše četverice kadetskih ekip regije, WABA U17 FINAL 4!

Dekletom pod odličnim vodstvom trenerja Željka Jotića, ki so suvereno dobila vseh enajst tekem rednega dela sezone, se bodo v ponovitvi lanskega polfinala najprej po robu postavile sreijske hrvaüke prvakinje, KK Trešnjevka 2009 iz Zagreba.

Drugi polfinalni par je prav tako podoben lanskemu, le da bo namesto Budućnosti proti ljubljanski Ježici tokrat igrala druga örnogorska ekipa, SeaStars iz Tivta.

Pred finalnim turnirjem sta o svojih pričakovanjih spregovorila tudi trener in kapetanka ekipe.

Željko Jotić: Glede na to da smo na zaključnem turnirju WABA U17 lige ponovno v družbi ljubljanske Ježice in zagrebške Trešnjevke, le črnogorski predstavnik je tokrat SeaStars Tivat namesto Budućnosti, med nami ni nekih večjih skrivnosti. Za turnir se seveda zavzeto pripravljamo, tako kot nenazadnje na vsako tekmo in vse kar si želim je, da na turnir pridemo v polni postavi in še enkrat več dokažemo zakaj smo aktualni prvaki lige.

Lina Jerković: Najprej želim čestitati vsem tekmicam za uvrstitev na finalni turnir, zdaj že drugo sezono v zelo podobni postavi, kar dokazuje, da gre za resnično najboljše ekipe regije v tej kategoriji. Dobro se poznamo, z vsemi smo uspešno odigrale redni del in SuperLigo, tako da si želim in upam, da v popolni postavi in z našo prepoznavno ekipno igro ubranimo naslov prvakinj. Vse skupaj že komaj čakamo na tekme na Ježici, kjer se vedno dobro počutimo in smo lani osvojile tudi naslov državnih prvakinj U16.

V letošnji WABA ligi mlajših kategoriji U15 in U17 je skupno sodelovalo 29 ekip (24 klubov) iz 8 držav (Slovenija, Italija, Hrvaška, BiH, Črna gora, Srbija, S Makedonija in Bolgarija). Le en klub ima v rednem delu lige same zmage in te so dosegle naše zlate punce. Izjemen rezultat, ki pa nikakor ni naključen! Kapo dol za izjemno strokovno delo trenerjev Željka Jotića in Gašperja Kosa. Res smo lahko ponosni na vaših 22 velikih zmag v mednarodni konkurenci!