WABA U17: Ubranjen naslov najboljših na Balkanu!

Zlata generacija slatinskih košarkaric je uspela ponoviti podvig in osvojiti regionalno ligo še drugič zapored.

Bilo je vse prej kot lahko – na njihovem terenu premagati ekipo Ježice, ki dekletom že leta diha za vrat in je bila ekstremno motivirana, da pride do skalpa na najbolj pomembni točki. Še težje pa se je dekletom bilo soočiti z vlogo absolutnega favorita in to se je še kako poznalo na igri. A največji se pokažejo, ko je najtežje in ta zmaga, ‘za noht’ po podaljšku, bo še dodatno zgradila karakter ŠAMPIONK, ki jih je zbral in iz njih ustvaril Košarkarice z veliko začetnico izjemni Željko Jotić.

Polfinalno srečanje je bilo ponovitev lanskega iz Podgorice, le da so tokrat vloge bile zamenjane, naša dekleta pa so tokrat kot absolutne favoritke v tem slogu tudi nastopile od prve minute srečanja naprej. Izjemno v napadu s kar šestnajstimi zadetimi trojkami in dovolj dobro v obrambi proti individualno močnim tekmicam, da je končna razlika znašala visokih 38 točk.

Janina : Trešnjevka 2009 94 : 58 (20:10, 28:22, 28:13, 18:13)
L. Jerković 23 (8 asistenc, 7 skokov), L. Kobilšek 21 (7 trojk), H. Jerković 19, Z. Blažun 14 (6 skokov), T. Turnšek 10 (17 skokov), A. Šrimpf 5, A. Gobec 2, Z. Čanžek, K. Lešnik, H. Gobec, Z. Kobilšek

Rivalstvo s tekmicami v finalu, ljubljansko Ježico, za to generacijo traja že  od prvih tekmovalnih korakov, a je za slatinska dekleta to rivalstvo zelo sladko, saj so Ježičanke tiste »vedno druge«. Tudi zato so Ljubljančanke celotno srečanje »grizle« na polno, se vračale tudi, ko je že kazalo, da je razlika previsoka za še en poizkus in bile nagrajene s trojko za podaljšek štiri sekunde pred koncem rednega dela srečanja. »Mučenje« slatinskih deklet skozi celotnih 40 minut srečanja pa je v podaljšku presekala Tjaša Turnšek in prinesla ekipi še osemnajsto v več kot leto dolgem nizu zaporednih zmag.

Janina : Ježica 58:55 (18:8, 11:15, 13:7, 4:16, pod. 12:9)
Turnšek 20 (9 skokov), L. Kobilšek 15 (5×3), Z. Blažun 11 (8 skokov), L. Jerković 9 (17 skokov, 5 asistenc), H. Jerković 3 (6 skokov), A. Gobec (2 skoka), A. Šrimpf, H. Gobec, K. Lešnik, Z. Čanžek, Z. Kobilšek