Turnir U11 v Celju

V nedeljo 17.1.2016 smo v Celju začeli s prvenstvom za dekleta U 11. Žreb nam je v prvem krogu namenil najuspešnejši ženski košarkarski klub v Sloveniji, Athlete Celje in pa ekipo Pomurja iz Murske Sobote. Torej čakajo nas 3 turnirji pri omenjenih ekipah.V nedeljo smo prav v Celju začeli suvereno in turnir tudi osvojili. Najprej nam je nasproti stala ekipa Athlete Celje, ki je vedno favorit in je tudi najuspešnejša ekipa po osvojenih lovorikah. Naša dekleta pa se na to več kot očitno niso ozirala, prav nasprotno, pokazala so ogromno željo in neustrašnost ter veliko borbo. Že po začetnih igrah so naša dekleta pokazala, da so odlično pripravljena, da bo to zanimiva tekma, in tako je tudi bilo. Po hitrostnem oz. spretnostnem poligonu so dekleta dobila tudi tako imenovani natančni poligon in pred samo igro vodile z rezultatom  11:6. V sami tekmi, ki ji ni manjkalo lepih potez ter izrazite borbenosti sta se ekipi izmenjevali v vodstvu. V zadnjih osmih minutah pa so naša dekleta zares oddale zadnji atom moči in po zares odlični tekmi z rezultatom
34 : 39 premagale ekipo Celja. Slavje po tekmi je bilo več kot zasluženo, vendar časa za veselje dekleta niso imela, saj jih je čakala še tekma proti Pomurju.

Ekipa se je najprej odšla v garderobo osvežiti ter dogovoriti o načrtih za naslednjo tekmo. Tudi v to so dekleta stopila maksimalno zavzeto in še enkrat več pokazala, da to sezono proti njim, nobeni ekipi ne bo lahko. Proti ekipi Pomurja smo imeli veliko fizično premoč ter že v samem začetku prešli v visoko vodstvo ter na koncu slavili z visokih 61:11.

Časa za slavje po osvojenem turnirju dekleta nimajo, kajti že to nedeljo 24.1.2016 nas v domači dvorani Janina čakajo povratni dvoboji.

Skupaj se jih že zelo veselimo.

Željko Jotić :
Pred kratkim sem dejal, da so ta dekleta zares zanimiva in nadarjena, nisem se zmotil. Odigrale so turnir z veliko željo in to mi je bilo zares zelo všeč. Videli pa smo katere stvari moramo popraviti in jih tudi bomo. Časa nimamo veliko saj se bodo turnirji sedaj kar vrstili. Kapo dol puncam za dve veliki zmagi…gremo naprej.