Turnir U11 Rogaška Slatina

Na turnirju v Rogaški Slatini, ki je potekal v nedeljo 24.januarja, je zmaga tudi tokrat ostala v rokah igralk KD Janina.

Sicer smo dan pred turnirjem izvedeli, da se ekipa Pomurja na žalost zaradi odsotnosti igralk ( šola, prehlad..) ne bo udeležila tokratnega spektakla. Čakala nas je torej ena tekma, tekma z ekipo Celja, za katero smo že pred samim turnirjem vedeli, da bo prava poslastica, pravi boj. In tako se je na koncu tudi zgodilo.

Pred številnimi navijači so Celjanke začele mnogo bolje ter po štafetnih igrah vodile z 10:6. Tako je bilo tudi v igri, saj so nadzorovale potek srečanja in imele vseskozi prednost ki se je vrtela okrog 10 – 15 točk.  Vsi v dvorani so že verjetno bili mnenja, da bo to dan za Celjanke, ter da bo zmaga odšla z njimi, vendar se s tem ni strinjala domača ekipa, ki se je pred zadnjimi 8 minutami tekme le prebudila in tej številčni publiki ponudila pravo poslastico v zaključnih trenutkih srečanja. V zadnjih minutah smo tako na igrišču gledali povsem razleteno domačo ekipo, ki je polnila koš Celjank, in se jim 20 sekund pred koncem po zadetem prostem metu Špele Virant približala na vsega 1 točko zaostanka. Žoga je nato seveda pripadla ekipi Athlete Celje, ki je odšla v svoj napad z željo, da obdrži minimalno prednost, vendar se s tem še enkrat več niso strinjale naše igralke, ( še posebej Ema Medved ne), ki so to žogo prestregle. In prav v zadnjem napadu srečanja po velikem vpitju glasne publike je žoga prišla v roke Eme Medved, ki je v zadnji sekundi zadela met za tri točke z velike razdalje. In slavje se je lahko začelo.

Rezultat je  tako kazal 41:39 v prid naših igralk.

Željko Jotić : To je bil slab, hkrati pa odličen dan za nas. Že v štafetnih igrah smo naredili nekaj nepotrebnih napak, in tako se je nadaljevalo tudi med samo tekmo. Svoje igralke sem ves teden opozarjal, da bomo morali pristopiti maksimalno zbrano, če bomo želeli premagati takšno ekipo oz. klub, kot je Athlete Celje. Tega se večji del niso držale, a so v zadnji četrtini pokazale zakaj so prava ekipa. Tokrat smo imeli veliko srečo saj na naši strani igra Ema Medved, ki je očitno prava za takšne končnice. Saj se to, kar je naredila, ni zgodilo prvič. Zdaj imamo čas do 14. februarja, da se pripravimo na naslednji turnir, ob tem pa seveda dobro treniramo. Gremo naprej…