U13: drugo leto zapored na Final4 pokala!

Ekipa U13 je imela na zadnjo novembrsko soboto nalogo, da na gostovanju v Škofji Loki ohrani lepo prednost 26. točk s prve četrtfinalne tekme.

Po lepem in sončnem jutru ob odhodu iz Rogaške nas je v Škofji Loki dočakal dež in mraz in kot bi turobno vreme odvzelo vso energijo deklicam, so se tekme lotile brez prave vneme in motivacije. V obrambi medlo, v napadu statično ter počasi in tekma se je hitro prelevila v mučenje žoge, pri katerem so domačinke bile uspešnejše in ob zelo maljnem številu doseženih točk svojo prednost vseskozi počasi višale , tako da so ob koncu tretje četrtine vodile za devet (25:16). Dejstvo, da bodo zelo verjetno doživele prvi poraz v letošnji sezoni, pa je le nekoliko prebudilo naša dekleta, ki so nekoliko bolj zavzeto odigrala zadnjo četrtino in z lepim metom za tri točke mlade Zale Čanžek v zadnjem napadu tudi prvič na srečanju povedle in tako vpisale še eno, v zelo dolgem nizu zmag.

Prvi veliki uspeh v tej sezoni je torej dosežen, že drugo leto zapored se je ekipa znašla med najboljšimi štirimi v pokalnem tekmovanju. Čestitke deklicam in trenerju!

Željko Jotić: Ponovno smo uresničili naš cilj in se uvrstili med najboljše štiri ekipe v pokalu. Današnja predstava, na kateri smo sicer v zadnjem napadu dosegli trojko za zmago, ni omembe vredna, verjetno kot posledica visoke razlike po prvi tekmi. Veseli pa, da smo znova pokazali karakter, zmagali in dosegli še en dober rezultat za naš klub.

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Domel Škofja Loka U136109429Poraz
Janina U134661531Zmaga