U15: z zmago v napetem srečanju na uvodni tekmi TOP16 DP

Prva tekma drugega dela državnega prvenstva U15 v skupini A1, ki jo sestavlja osem najboljših ekip vzhodnega dela Slovenije, je prinesla obračun z domžalsko ekipo AS Domžale Ledita.

Kljub temu, da gre še za zelo zgodnjo fazo tekmovanja, lahko to srečanje štejemo med tista pomembnejša, saj obe ekipi po prikazanem v prvem delu državnega prvenstva nekako računata na uvrstitev v zgornjem delu lestvice. In gledalci so videli pravo košarkarsko tekmo: izenačeno, napeto in dinamično. Za naša dekleta lahko rečemo, da so odigrala nekoliko premehko v obrambi in najboljši posameznici nasprotne ekipe, izjemni Alini Žitek, pustile preveč prostora ter ji dovolile, da doseže kar 44 točk.

Če so se v prvih treh četrtinah Slatinčanke kar nekoliko mučile tudi v napadu s številnimi zgrešenimi “zicerji”, pa je napadalna igra v zadnji četrtini le stekla, kar je na koncu prineslo mirno zmago z lepo razliko devetih točk. Če smo pri tekmicah izpostavili njihovo najučinkovitejšo igralko, moramo pri naši vsekakor ponovno omeniti odlično Lano Iseinoski, ki se je tudi tokrat izkazala z 32 doseženimi točkami. Da se je dvoboj dveh trenutno najučinkovitejših igralk državnega prvenstva U15 prevesil na našo stran, pa je vsekakor zasluga boljše in bolj raznovrstne ekipne predstave naših deklet.

Željko Jotić:  V obrambi nam je ogromne težave povzročala odlična Alina Žitek, ki je vseskozi sama držala priključek z našo ekipo. V zadnji četrtini smo nato z odličnim napadom rešili dvome o zmagovalcu, vendar kljub temu ne smemo biti zadovoljni s prikazanim. Imeli smo preveč zgrešenih “zicerjev” in premehko obrambo in to bomo morali popraviti.

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Janina U151717142573Zmaga
Ledita U151617181364Poraz