U13 med štirimi najboljšimi ekipami v pokalu

Ekipa deklet U13 je že na prvi četrtfinalni tekmi (na kateri so ji manjkale kar tri standardne igralke), z zmago proti aktualnim U13 državnim prvakinjam in pokalnim zmagovalkam ŽKD Ježica nakazala, da je sposobna in odločna poseči po izjemnem uspehu – uvrstiti se med štiri najboljše ekipe v državi.

Na povratni tekmi smo lahko ponovno videli dobro in zrelo igro ekipe, ki je skupaj s trenerjem v vsakem trenutku imela pripravljen odgovor na igro nasprotnic. Pomembnost srečanja nam je prinesla zelo bojevito in izenačeno igro v prvem polčasu, nekaj lepo zadetih metov z razdalje na začetku drugega polčasa pa je našim dekletom dalo še nekaj dodatne energije za prevzem pobude na parketu in zanesljive kontrole rezultata. Lahko smo uživali v srčnosti naših deklet in njihovi odločenosti, da dosežejo uvrstitev v polfinale Mini pokala deklet. S tem so pokazale izjemen karakter in dejstvo, da tudi v tako pomembnem srečanju ne podležejo pritisku, je z eno besedo fantastično. Po tem, ko so se skozi zelo teževan žreb prebila tako daleč, dekleta s pozitivno nestrpnostjo čakajo na žreb polfinala in katera ekipa bo tista, ki jim bo prva stala na poti do končnega cilja.

Željko Jotić: Res je, da smo dosegli izjemen uspeh ampak, če samo pomislim skozi kaj vse so ta dekleta šla, koliko treningov, garanja in odrekanja je bilo potrebno, pa ta uspeh ni nič nenavadnega. Ekipa igra skupaj že tretjo sezono, vse vloženo delo iz dneva v dan pa se je začelo obrestovati. Vedno sem poudarjal, da bodo rezultati prišli in posledično s tem tudi nagrada. Igrali bomo na zaključnem turnirju pokala in tudi tam vsem dokazali, da vemo  kaj počnemo, verjemite mi.

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Ježica11771237Poraz
Janina U13810131344Zmaga