U15: Poraz v domači dvorani proti Mariboru

Po nekaj krogih težkih gostovanj, ko so dekleta kljub porazom pokazala pravi pristop in energijo, smo se na prvi letošnji tekmi v domači dvorani nadejali vsaj enakopravnemu boju proti ekipi Maribora, ki enako kot naša ekipa, doslej še ni zabeležila zmage v TOP16 državnega prvenstva.

Žal pa na tekmi te energije, ki je dekleta krasila na zadnjih tekmah, tokrat ni bilo na spregled. Tako so gostje z lahkoto prodirale pod naš koš ali pa imele na voljo odprte mete in ob dobrem strelskem dnevu ni dolgo trajalo, da so se rezultatsko odlepile. Ravno nasprotno pa naša dekleta v napadu ne le, da niso uspela realizirati številnih odprtih metov z razdalje, tudi zgrešenih “zicerjev ” se je nabralo veliko preveč. Ob slabi obrambi in težavah s skokom se ni moglo končati drugače, kot z zasluženo zmago Mariborčank 59:38.

Željko Jotić: Igrali smo brez prave energije in če v TOP16 fazi tekmovanja igraš tako mehko v obrambi, poleg tega pa slabo skačeš, nimaš nobenih možnosti za zmago. Novoletni premor nam nikakor ni prišel prav, saj so nekatere igralke prišle nazaj zelo slabo pripravljene. To je njihova individualna odgovornost in to bodo igralke morale same spremeniti.

 

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Janina U159871438Poraz
Maribor U15161718859Zmaga