U13 Mini pokal deklet: tesna zmaga na prvi polfinalni tekmi

Sobota, 18.1.2020, je za dekleta naše U13 ekipe bila v koledarju označena kot pomemben datum.Na sporedu je bil prvi letošnji obračun z ekipo velikega kluba, ki tako kot naša ekipa, v letošnji sezoni v obeh tekmovanjih (državno prvenstvo in pokal) meri na najvišja mesta. Celjanke so ob naših dekletih tudi še edine, ki v tej sezoni niso doživele poraza in so bile v vseh svojih nastopih zelo prepričljive.

Vse to in dejstvo, da gre za obračun za uvrstitev v finale Mini pokala, pa se je poznalo v igri. Precej nervoze in neizsiljenih napak je krojilo trdo in izredno bojevito tekmo, v kateri so se v prvih treh četrtinah nekoliko bolje znašle domačinke, vendar so naša dekleta ves čas garala in preprečevala, da bi se razlika povečala na dvomestno število, nato pa je sledila zadnja četrtina, v kateri je naša ekipa v obrabi dovolila le štiri prejete točke, v napadu pa bila na krilih Tjaše Turnšek dovolj učinkovita, da je končni rezultat obrnila v svojo prid.

Odločitev o finalistkah pokalnega tekmovanja bo tako padla na domačem parketu, 1. februarja. Verjamemo, da bodo dekleta znala izkoristiti dobro izhodišče in prednost domačega igrišča ter na koncu dosegla želen cilj: nastop v finalu.

Željko Jotić: Vedeli smo, kaj tekma prinaša in zaradi pritiska, ki se je čutil nikakor nismo uspeli vzpostaviti našega načina igre. Naredili smo preveč za našo ekipo netipičnih napak. Kljub temu smo skozi vso tekmo garali in na koncu bili nagrajeni z zmago.

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Cinkarna Celje A U1315912440Poraz
Janina U1391191645Zmaga