U13: novi zmagi in prvo mesto v skupini 1. dela prvenstva

Tretji in zadnji turnir prvega dela državnega prvenstva U13 se je v soboto, 24.11.2018 odvijal v Murski Soboti.

Uvodno tekmo je naša ekipa odigrala proti domačinkam iz ŽKK Pomurje in svojo premoč pokazala že od prvega sodniškega meta. Prvo četrtino so deklata dobila z rezultatom 16:0, tako da je v nadaljevanju tekme svojo priložnost dobila tudi četica naših mlajših igralk. Te so dobljeno priložnost, da pokažejo svoje znanje, s pridom izkoristile in tekmo suvereno pripeljale do končnega rezultata 55:16.

Rezultatsko bolj pomembna in tekmovalno bolj izenačena pa je bila druga tekma turnirja proti (zdaj že res dobro znanim) tekmicam iz Slovenskih Konjic. Zmaga v tej tekmi je odločala o tem, kdo bo prvi del prvenstva končal na prvem mestu v skupini in pričakovati je bilo težko in trdo tekmo. Tako je tudi bilo, naša dekleta pa so znala odgovoriti na izziv in (kljub slabše odigrani drugi četrtini) še tretjič v tej sezoni premagala Konjičanke, tokrat z devetimi točkami razlike (52:43). Upamo, da bo tako tudi čez štirinajst dni, ko v Konjicah gostujemo na povratni tekmi drugega kroga Mini pokala za dekleta.

Željko Jotić: Že četrta tekma proti ekipi Konjic v kratkem času je pomenila, da ne bo nobenih skrivnosti in da bodo odločale malenkosti. Danes so bile te na naši strani. Mi še vedno nismo pokazali vsega, kar zmoremo, a smo kljub temu na koncu osvojili prvo mesto v skupini, za kar mojim dekletom čestitam. Včasih kljub bolezni in poškodbam stisnejo zobe in zaigrajo, ponosen sem na njih.

S prvim mestom v skupini 1 prvega dela so si dekleta priigrala boljše izhodišče za nadaljevanje v prvem nivoju drugega dela državnega prvenstva. V skupini Vzhod A1 bodo naše tekmice košarkarice ŽKD Maribor U13 A, ŽKK Cinkarna Celje U13 in ŽKK Domžale. Uvrstitev na prvo ali drugo mesto v tej skupini pomeni uvrstitev med osmerico najboljših v državi.

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Pomurje U13088016Poraz
Janina U131612141355Zmaga

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Janina U13118161752Zmaga
Konjice U1361861343Poraz