U13: s tremi zmagami z 22. Sončkovega dne

Udeležba na mednarodnem otroškem košarkarskem festivalu v Novi Gorici je za naše društvo postala že kar tradicija in tudi letos je bilo tako.

Na festivalu nas je zastopala ekipa deklet U13, ki so se v nedeljo zgodaj zjutraj v spremstvu trenerjev Željka Jotića in Gašperja Kosa v sproščenem in razigranem vzdušju odpravila na dolgo pot. Prevelika sproščenost se je prenesla tudi v prvo tekmo, ki smo jo odigrali proti ekipi KK Sarajevo iz Bosne in Hercegovine. Kljub velikim nihanjem v igri se je končni rezultat le prevesil v našo prid in zmago za 2 točki (26:24).

Druga tekma proti Vipavi je že pokazala boljšo izdajo naše ekipe, ki je skozi vse srečanje dvigovala razliko do končne zmage z 39 : 21.

V tretji zaporedni tekmi (proti vrstnicam iz Tolmina) se je na nekaterih dekletih že poznala utrujenost in posledična slabša zbranost pri realizaciji, vendar je odlična obramba dovolila tekmicam le 5 doseženih točk v zmagi z rezultatom 24 : 5.

Po podelitvi pokala in diplom za osvojeno prvo mesto v skupini ter kosilu se je na dolgi poti domov ponovilo razposajeno, veselo in glasno vzdušje.

Željko Jotić:  Verjamem, da so dekleta kljub dolgi poti preživela zanimivo, predvsem pa veselo nedeljo. Takšni mednarodni turnirji so odlični za dvigovanje ekipnega vzdušja, ki smo ga z zmagami proti prav vsem tekmicam še utrdili. Čestitke dekletom.