U13: Tesna zmaga na prvi polfinalni tekmi pokala v Cerknici

Na prvo polfinalno tekmo Mini pokala za dekleta se je ekipa U13 odpravila v Cerknico. Njihov cilj je bil, da si zagotovijo čim boljše izhodišče za povratno tekmo in po dogajanju na igrišču v prvi četrini je kazalo, da bo potnik v finale znan že po prvi tekmi.

Odločen in agresiven začetek je našim dekletom prinesel vodstvo 17:4 po prvi četrtini, še enkrat več pa se je pokazalo, da se ne gre prehitro veseliti zmage. Sledil je padec zbranosti in energije v nadaljevanju, domače košarkarice pa so se počasi opogumile ter začele izkoriščati številne napake v igri naših deklet. V tretji četrtini se je igra ponovno nekoliko dvignila (vodstvo je medtem naraslo tudi že na dvajset točk), tako da je v zadnji del tekme naša ekipa vstopila s prednostjo petnajstih točk. Žal pa je v tem delu tekme bila na igrišču le domača ekipa in zadnjo četrtino dobila kar z 12:0. Kljub slabi predstavi je naša ekipa vpisala zmago in ima prednost pred povratno tekmo v domači dvorani, za katero smo prepričani, da jo bo ekipa dočakala maksimalno pripravljena.

Željko Jotić: Po takšni tekmi je težko najti prave besede. Mi smo igrali samo v  prvi četrtini, ko smo imeli prevlado in si priigrali visoko prednost, nato pa nas je prav ta prevlada vse skupaj nekoliko uspavala in prenehali smo početi tisto, kar najraje počnemo: igrati košarko. Kljub vsemu smo na koncu  uspeli zmagati, ob tem pa smo prejeli še pravočasno opozorilo. Verjamem, da bomo na domačem parketu pokazali naš pravi obraz in se uvrstili v zasluženi finale.

 

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Cerknica U134561227Poraz
Janina U1317310030Zmaga