U15: Zelo dobra predstava proti vodilnim na lestvici

Tekma proti izjemno močni in v letošnji sezoni še neporaženi ekipi Ježice je za naša dekleta prišla ravno v času, ko se še celijo rane po dveh bolečih domačih porazih. Ob tem je ekipa na gostovanje v Ljubljano odšla še igralsko precej zdesetkana, tako da rezultat prve četrtine, ko so gostiteljice povedle z rezultatom 26:6, ni presenečal.

Nadaljevanje pa je prineslo popolnoma drugačno sliko: nekatere igralke so izkoristile dejstvo, da ekipa ne igra v polni postavi in odigrale odlično tekmo. To je celotni ekipi dalo krila in z veliko mero borbenosti, dobro koncentracijo v obrambi in z upoštevanjem navodil s klopi so si naša dekleta prislužila tudi to, da jim je končno stekel tudi met. S kar devetimi zadetimi trojkami (zelo verjetno eden izmed najboljših dosežkov v U15 ligi deklet nasploh) so dekleta nižala zaostanek skozi celotno srečanje in na koncu pristala na minus osem (57:48), kar je zelo obetaven podatek za naprej in kaže, da lahko upamo na dobre predstave in napredek v nadaljevanju prvenstva. Ob lepi košarkarski predstavi gre pohvaliti tudi domače navijače, ki so kljub temu, da morda njihovi ekipi ni šlo vse po načrtih, prepoznali energijo naših deklet in jih nemalokrat nagradili z aplavzom ob dobrih potezah.

Željko Jotić: Odigrali smo dobro tekmo proti zelo močnim in visokim tekmicam. Tokrat je bila koncentracija na želenem nivoju, ob tem pa smo imeli še odličen strelski dan.

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Ježica A U15261410757Zmaga
Janina U1561916849Poraz