U13: z odlično igro do 3. mesta na Mini pokalu deklet

Pretekli konec tedna se je v mariborski dvorani Tabor odvijal finalni turnir Pokala članic, v sklopu katerega je bil v nedeljo odigran zaključni turnir Mini pokala deklet. Naša dekleta so se v tekmi za tretje mesto pomerila z domačinkami iz Maribora.

Če nas je pred tekmo skrbelo, da bi lahko spomin na nesrečen poraz v polfinalu proti ekipi Cerknice in nastop v veliki dvorani pred številnim občinstvom na pomembnem dogodku ekipi “odrezal” noge, so na srečanju dekleta pokazala, da so iz pravega testa in odigrala fantastično tekmo. Od prvih minut je ekipa vstoplia v tekmo dinamično, s tekočim kroženjem žoge, čvrsto in agresivno v obrambi že na polovici tekmic, ki so tako imele velike težave že s tem, da si priigrajo priložnost za met. Dobro delo v obrambi je omogočilo dinamično izvedbo napadov, ki so jih dekleta zaključevala z lepimi prodori in izdelanimi priložnostmi za odprte mete. Nekoliko slabša od celote je bila natančnosti ob izvajanju prostih metov, saj so jih dekleta uspešno izvedla le sedem od dvajsetih. Ob visoki zbranosti skozi celotno srečanje, brez nihanj v igri, končna visoka zmaga ni bila niti za trenutek vprašljiva in je popolnoma zaslužena.

Željko Jotić: Čestitke vsem mojim dvanajstim igralkam, ki so pokazale, kako se igra in diha za ekipo. Od začetka pa vse do konca tekme smo bili dovolj odločni, da dosežemo ta odličen rezultat in uspelo nam je. Vse čestitke tudi ekipi Maribora za borbo in prikazano igro v pokalnem tekmovanju, mojim dekletom pa še enkrat čestitke za to lovoriko, ki je sicer prva, a verjamem, da ne zadnja.

Za našo ekipo so na tekmi za tretje mesto v Mini pokalu deklet nastopile:
Neža Pobežin (2 točki, 7 skokov), Zara Blažun (11 točk), Ajda Šrimpf (2 točki), Lina Jerković (17 točk – izbrana v najboljšo peterko turnirja), Monja Žumer (4 točke), Špela Virant (11 točk, 7 skokov), Ema Medved (5 točk, 7 skokov), Klara Lešnik, Hana Jerković, Tjaša Turnšek (6 točk, 7 skokov), Hana Gobec in Zala Čanžek.

Na spletni strani Košarkarske zveze Slovenije lahko najdete podrobno statistiko tekme in veliko fotogalerijo.

Končni vrstni red Mini pokala deklet: 
1. Akson Ilirija A
2. KK Cerknica
3. KD Janina
4. ŽKD Maribor A

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Maribor vijola U1351131029Poraz
Janina U131018191158Zmaga