U13: infarktni začetek boja za Final4

Prvi turnir zadnjega skupinskega dela državnega prvenstva U13, ki odloča o udeleženkah zaključnega turnirja, je gostila ekipa KK Koroška Dravograd.

Že prva tekma turnirja med domačinkami in ekipo Ježice A , ki se je končala z zmago Ljubljančank za eno točko, je napovedala, da bo dogajanje na turnirju vse prej kot mirno. Naša dekleta so svojo prvo tekmo odigrala proti ekipi Ježice in jo odprla s fantastično obrambo in vodstvom 10:1. Dober začetek je dekleta nekoliko uspaval, hkrati pa so prenehala zadevati tudi iz dobro pripravljenih metov in “zicerjev”, tako da so se Ježičanke do polčasa uspele rezultatsko približati na točko zaostanka. Boljše nadaljevanje in ponovno povečanje prednosti naših deklet ni dalo slutiti, da bi tekma lahko prišla v negotovo končnico, vendar je popuščanje zbranosti v zadnjih minutah z nekaj nespamentnimi potezami povzročilo ravno to. K sreči je zaloga točk bila dovolj velika, da je Ljubljančankam zmanjkalo časa za preobrat in naša ekipa je vpisala izjemno pomembno zmago proti glavnim konkurentkam za prvo mesto v skupini in direktno uvrstitev na Final4.

V tekmo proti domačinkam so tako dekleta vstopila kar nekoliko utrujena in precej razburjena in nikakor niso našla prave igre. Tekma je ves čas bila sicer rezultatsko zelo poravnana, vendar polna napak ter grobosti in praktično negledljiva. K temu je v zelo veliki meri pripomogel tudi sodniški kriterij, saj je bil bolj primeren tekmam Male košarke (tudi sodnik je bil en sam!) in ne boju najboljših ekip U13 za uvrstitev na zaključni turnir državnega prvenstva. O tem, v kakšnem stanju so bile naše igralke, najbolje priča podatek, da niso uspele zadeti niti enega prostega meta od enajstih na tekmi, od tega osem v končnici tekme. Na koncu so fizično močnejše domačinke bolje izkoristile dane pogoje in slavile za štiri točke.

Željko Jotić: Turnir smo želeli zapustit z novima zmagama, vendar se nam je izšlo le polovično. V zaključkih tekem nismo izkoristili vsega, kar bi lahko in tako zapravili veliko priložnost, da domov odnesemo novi zmagi. Že prihodnji teden nas čakata novi tekmi in naredili bomo vse, da popravimo vtis.

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Ježica71362248Poraz
Janina U131110151450Zmaga

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Dravograd Koroška U138126632Zmaga
Janina U131274528Poraz

1. liga U13 (dekleta) – 3. del (2018/19)

PoložajEkipaTekmeZmagePoraziTočke
187115
2Ježica86214
3Dravograd Koroška U1382610
48179