U15: lepa zmaga za uvod v tretji del prvenstva

Ekipa U15 nadaljuje z nastopi v državnem prvenstvu v skupini B2 in se bori za uvrstitev na mesta takoj za dvanajstimi najboljšimi ekipami v državi proti tekmicam, ki so veliko bolj po meri naše mlade ekipe, kot so bile tiste v drugem delu tekmovanja.

Tako je ekipa že v prvo tekmo na gostovanju pri C ekipi ljubljanske Ježice vstopila dovolj odločno in takoj pokazala, da jo zanima izključno zmaga. Kljub nekoliko slabši igri v obrambi so si dekleta z uspešno izvedenimi napadi že  v prvem polčasu priigrala prednost desetih točk (26:36). Drugi počas je nato prinesel izboljšanje igre in agresivnosti tudi v obrambi, tako da zelo zaslužene končne zmage z visoko razliko sedemindvajsetih točk (39:66) ni ogrozilo niti zelo slabo izvajanje prostih metov (21/6).

Željko Jotić:  V prvem polčasu nismo bili dovolj agresivni na žogi in zaradi slabše obrambe, kljub dobremu napadu, nismo uspeli pobegniti tekmicam. V nadaljevanju smo dvignili to agresivnost na višji nivo in tako povišali prednost ter mirno do konca to prednost tudi zadržali. Čestitke igralkam za prikazano željo in zmago.

ŽKD Ježica C U15 : KD Janina U15  39 : 66
(15:19, 11:17, 7:15, 6:15)