U15: zmaga in nadaljevanje prvenstva med 16. najboljšimi

Ekipa U15 se je po treh porazih odpravila v Celje. Odpravili so se z jasnim ciljem: zmagati proti ekipi Cinkarne Celje B z več kot petimi točkami razlike in se kot druge v skupini uvrstiti v drugi del državnega prvenstva v 1. nivo tekmovanja – med najboljših 16 v državi.

Uvodne minute tekme so, enako kot na domači tekmi proti istim tekmicam, pripadle našim dekletom. Z agresivno igro so si priigrale lepo prednost, ki pa so jo dekleta z nekaj nepotrebnimi napakami izpustile in tekmicam dovolile, da se vrnejo v tekmo in celo povedejo. Ko je že kazalo, da bi se lahko ponovil scenarij z domače tekme, se je v nadaljevanju ekipa zbrala in navkljub velikim nihanjem v igri na koncu slavila s precejšnjo razliko 58 : 37.

S tem je dekletom uspela uvrstitev med najboljšo šestnajsterico v državi, zdaj čakajo na žreb in tekmice v drugem krogu prvenstva.

Željko Jotić: Tekmo smo odprli dobro, agresivno, nato pa nadeljavali z nepotrebnimi napakami. Zaradi prehitrih in nenatančnih podaj smo se mučili precej bolj kot bi bilo potrebno. Na koncu smo le prišli do zmage v kateri smo dosegli 58 košev, kljub temu, da smo zgrešili kar 21(!) prostih metov, kar pa tudi nekaj pove o naši igri.