U16: Ubranjen naslov državnih prvakinj!

Tudi zaključni turnir državnega prvenstva za dekleta do 16 let je potekal v Ljubljani, tega je 21. in 23. aprila gostila Ježica. Ekipa Janine je na zaključnem turnirju branila lani v domači dvorani osvojen naslov državnih prvakinj v kategoriji U15. Ekipa je pred finalnim turnirjem v dveh sezonah dosegla kar oseminštirideset zaporednih zmag brez poraza.

Petkovo polfinalno srečanje slatinske ekipe proti Cinkarni Celje je pokazalo vse razkošje igre deklet in taktične priprave trenerja Jotića. Z izjemno obrambno predstavo so dekleta popolnoma razorožila Celjanke in visoko slavila.

Polfinale

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Janina U16192527980Zmaga
Cinkarna Celje U1610119737Poraz
Janina: Tjaša Turnšek 25 (11 skokov), Lina Jerković 18, Hana Jerkovič 12 (4×3), Lana Kobilšek 8, Zara Blažun 7, Klara Lešnik 6, Ajda Šrimpf 4, Hana Gobec, Monja Žumer, Neca Viher, Zala Čanžek, Vivien Blažun
STATISTIKA TEKME
FOTOGALERIJA

Finalno srečanje je prineslo obračun z Ježico, ki je zadnja leta prav tako stalnica v vrhu državnega prvenstva mlajših kategorij. Vseeno je slatinska ekipa bila postavljena v vlogo absolutnega favorita, kar se pa je v prvem polčasu negativno odrazilo na igro deklet. S popuščanjem v obrambi in nezbranostjo v napadu so  dekleta dovolila Ljubljančankam, da so si do 27. minuti srečanja nabrale osem točk prednosti. Nato sta do konca tretje četrtine sestri Jerković dosegli 11 točk, gostiteljice pa nobene in tekma se je obrnila. Zadnjo četrtino je naša ekipa nato odigrala v svojem slogu in na koncu zasluženo slavila.

Finale

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Ježica U161616151057Poraz
Janina U161514211767Zmaga
Janina: Lina Jerković 21, Zara Blažun 15 (5×3), Tjaša Turnšek 12 (13 skokov), Hana Jerkovič 11, Lana Kobilšek 8, Klara Lešnik, Ajda Šrimpf, Hana Gobec, Monja Žumer, Neca Viher, Zala Čanžek, Vivien Blažun
STATISTIKA TEKME
FOTOGALERIJA

Kapetanka ekipe, nepopustljiva Lina Jerković je prav tako ponovila naslove najkoristnejše igralke (MVP), najboljše strelke in najboljše podajalke (skupaj s Celjanko Majo Uranker) zaključnega turnirja. Bero nagrad je z uvrstitvijo v najboljšo peterko turnirja ob Lini dopolnila še slatinska športnica leta Tjaša Turnšek. Iz ostalih ekip so v najboljšo peterko izbrane Nina Hribar (Derby Ježica), Ana Mali (Domel) ter Maja Uranker (Cinkarna Celje).

Željko Jotić: Smo ekipa, ki je trenutno razred ali dva pred vsemi svojimi konkurenti, in naslov najboljših v državi je zasluženo v rokah našega kluba. Še enkrat več bi čestital vsem igralkam za to kar počnejo na košarkarskem igrišču, in povsem zasluženo lahko zdaj uživajo v tem statusu najboljših, ki so si ga popolnoma same skozi vsa leta truda tudi izborile.

Končni vrstni red državnega prvenstva deklet U16:

  1. KD Janina Rogaška Slatina
  2. ŽKD Derby Ježica Ljubljana
  3. KK Škofja Loka Domel
  4. ŽKK Cinkarna Celje