U18: Z izjemno polfinalno predstavo do naslova podprvakinj

Ekipa U18 nekoliko je presenetljivo osvojila naslov državnih  podprvakinj. Večino ekipe U18 namreč sestavljajo igralke generacije U16, le dve dekleti sta izhodnega letnika, zato predstavlja nastop v finalu državnega prvenstva presežek vseh pričakovanj v sezoni, na začetku katere se je ekipa le sramežljivo spogledovala z uvrstitvijo med šesterico najboljših v državi.

Na polfinalnem srečanju so se v lepi dvorani OŠ Vižmarje-Brod dekleta pomerila z ekipo domačink zaključnega turnirja in branilkami naslova državnih prvakinj U17 iz lanske sezone, ljubljansko Akson Ilirijo. Slatinčanke so odlično odprle tekmo in držale razliko okrog desetih točk do polovice zadnje četrtine, nato pa je sledil preobrat in Ilirijanke so minuto pred koncem povedle. K sreči je Lina Jerković je nekaj sekund pred koncem uspešno zaključila s polaganjem po ukradeni žogi Neže Pobežin, domačinke pa v zadnjem napadu niso bile natančne.

Polfinale

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Akson Ilirija U181217171965Poraz
Janina U182214201066Zmaga
Janina: Neža Pobežin 20 (12 skokov), Tjaša Turnšek 16 (14 skokov), Lina Jerković 15, Lana Kobilšek 10, Klara Šestanj 3, Ema Medved 2, Ajda Šrimpf, Klara Lešnik, Hana Gobec, Monja Žumer, Elma Kalajdži
STATISTIKA TEKME
FOTOGALERIJA

Na nedeljskem finalnem srečanju je dekletom nasproti stala ekipa Cinkarne Celje, v kateri je celotna prva peterka sestavljena iz deklet, ki igrajo v celjski članski ekipi. Kljub borbeni igri naših je prevladala fizična moč in izkušnje Celjank, ki so na koncu zasluženo slavile.

Finale – Janina

Rezultati

Ekipa1234TOznaka
Janina U181216141052Poraz
Cinkarna Celje U182415241578Zmaga
Janina: Tjaša Turnšek 17, Lina Jerković 16, Lana Kobilšek 9, Neža Pobežin 8, Ema Medved 2, Ajda Šrimpf, Klara Šestanj, Klara Lešnik, Hana Gobec, Monja Žumer, Elma Kalajdži
STATISTIKA TEKME
FOTOGALERIJA

Tjaša Turnšek si je priborila nagrado za največ skokov finalnem turnirju in bila izbrana v najboljšo peterko turnirja.

Željko Jotić: Glede na to, da smo v mladinski konkurenci nastopali s kadetsko ekipo, smo s tem uspehom in naslovom državnih podprvakinj dokazali, da leta, višina ter moč niso najbolj pomembna stvar na igrišču. Srebrno medaljo smo osvojili po zaslugi košarkarskega znanja, ki ga ta dekleta več kot očitno premorejo. Čeprav bo ostal grenak priokus finalne tekme, ko smo enostavno naredili preveč napak, da bi nam uspelo presenetiti fizično dominantno ekipo Celja, lahko vsem svojim igralkam le čestitam za to kar so naredile v tej sezoni, ki je nedvomno najboljša v zgodovini kluba KD Janina.

Končni vrstni red državnega prvenstva deklet U18:

  1. ŽKK Cinkarna Celje
  2. KD Janina Rogaška Slatina
  3. ŽKD Akson Ilirija Ljubljana
  4. ŽKK Triglav Kranj